ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνημα με μικρά κέρδη για τη Wall

16:35 - 13 Σεπ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Ξεκίνημα με μικρά κέρδη για τη Wall
Συνεχίζονται οι πιέσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Με μικρά κέρδη άνοιξαν οι αμερικανικοί δείκτες για την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ο Dow κερδίζει 0,20% στις 15.333 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει οριακά 0,08% στις 3.179 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,15% στις 1.685 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι αποφάσεις της Fed, με την ομοσπονδιακά τράπεζα να συνεδριάζει και τους επενδυτές να αναμένουν να δουν αν θα υπάρξουν νεότερα σχετικά με τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 0,2% για τον Αύγουστο, μικρότερη από αυτή που είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

Πάντως η μικρότερη των εκτιμήσεων άνοδο στις λιανικές πωλήσεις επισκιάστηκε από την ανοδική αναθεώρηση των στοιχείων το προηγούμενο δίμηνο.

Για τον Ιούνιο, η άνοδος αναθεωρήθηκε στο +0,7% έναντι +0,6% και για τον Ιούλιο στο +0,4% έναντι +0,2%.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού, ο οποίος μετρά πόσα πληρώνουν οι παραγωγοί και οι έμποροι χονδρικής για τα τελικά αγαθά, αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό του 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ο λεγόμενος δομικός δείκτης, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές ενέργειας και τροφίμων, ήταν αμετάβλητος.

 

Η εικόνα στην Ευρώπη

 

Αρνητικό κλίμα επικρατεί σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών να υποχωρούν καθώς οι τιμές των μετάλλων υποχωρούν. Εξάλλου, το κλίμα βαραίνει και εν όψει των αποφάσεων της Fed (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ) και την εκλογή του νέου προέδρου της. Παράλληλα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα αύξηση των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο κατά 0,5% για τον μήνα Αύγουστο, με τις αγορές αυτοκινήτου και ηλεκτρονικών να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο, ενώ ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός.

Χαρακτηριστικό της ημέρας είναι η συνεχής και έντονη διακύμανση των δεικτών και η εναλλαγή σε αρνητικό και θετικό έδαφος. Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 αυτή την ώρα κερδίζει +0,08%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έχει ζημίες -0,27% και στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 καταγράφει οριακή άνοδο +0,02%. 
Αντίστοιχη είναι η εικόνα στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας με τον Ibex 35 στη Μαδρίτη να χάνει -0,01% και τον FTSE MIB στο Μιλάνο να σημειώνει πτώση -0,15%.

Επιπλέον, στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει οριακή απώλειες -,006%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.