ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ράλι» ανόδου στις ευρωαγορές λόγω Fed - Σε ιστορικό υψηλό η Φρανκφούρτη

10:22 - 16 Σεπ 2013 | Σχόλια Αγοράς
«Ράλι» ανόδου στις ευρωαγορές λόγω Fed - Σε ιστορικό υψηλό η Φρανκφούρτη
Ενισχυμένοι με κέρδη οι ασιατικοί δείκτες.

Κλίμα ευφορίας επικρατεί στις διεθνείς αγορές, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να ακολουθούν τα κέρδη που έγραφαν νωρίτερα αυτοί της Ασίας, στον απόηχο των εξελίξεων για τη διαδοχή στη Fed.

 

Ο FTSE κερδίζει 1,045 στις 6.652 μονάδες.

Ο CAC ανεβαίνει 0,81% στις 4.149 μονάδες, με τη μετοχή της φαρμακευτικής Sanofi να γράφει κέρδη στο Παρίσι, μετά από την αναβάθμιση σύστασης από την Barclays.

Ο DAX «καλπάζει» κατά 1,155 στις 8.610 μονάδες, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 8.600 μονάδες, φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο IBEX 35 κερδίζει 0,97% στις 9.010 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB ανεβαίνει 1% στις 17.968 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 συγκεντρώνει κέρδη 0,82% στις 314 μονάδες.

Η προσοχή του επενδυτικού κοινού διεθνώς εστιάζεται στην επιλογή του Λάρι Σάμερς να δηλώσει πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

«Νωρίτερα σήμερα, μίλησα με τον Λάρι Σάμερς και αποδέχτηκα την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητα για πρόεδρος της Fed», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα σε σχετική ανακοίνωσή του το βράδυ της Κυριακής.

Η απόφαση του κ. Σάμερς να αποσύρει την υποψηφιότητά του είχε ήδη εξαγγελθεί από την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

«Ο Λάρι ήταν βασικό μέλος της ομάδας μου, όταν ήμασταν αντιμέτωποι με τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τη Μεγάλη Ύφεση και στην σημαντική τεχνογνωσία του, τη σοφία και την ηγετική του ιδιότητα, οφείλεται εν μέρει η πορεία ανάπτυξης που δώσαμε στην οικονομία, η οποία έκανε την πρόοδο που βλέπουμε σήμερα », δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το πρώτο φαβορί για τη θέση του Μπεν Μπερνάνκι, μετά και από την «απόσυρση» του Σάμερς, είναι η Τζάνετ Γέλεν, αντιπρόεδρος της Fed.

 

Η εικόνα στην Ασία

 

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικοί δείκτες στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις εξελίξεις για τη διαδοχή στην ηγεσία της Fed να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών.



Στην Ν. Κορέα, ο Kospi ανεβαίνει 0,96% και ο S&P/ASX 200 ενισχύεται 0,6%.

Ο Hang Seng κερδίζει 1,2%. Το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι κλειστό λόγω αργίας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:42 - 16 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.