ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτή εικόνα στη Wall

16:35 - 23 Σεπ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Μεικτή εικόνα στη Wall
Συνεχίζονται οι πιέσεις στις ευρωαγορές μετά από το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών.

Με μεικτά πρόσημα ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες την πρώτη μέρα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να προβληματίζονται για τις επόμενες κινήσεις της Fed, και ειδικότερα για το αν η ομοσπονδιακή τράπεζα θα προχωρήσει σε αλλαγές της νομισματικής πολιτικής τον Οκτώβριο.

Ο Dow μένει σταθερός στις 15.446 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,17% στις 3.781 μονάδες.

Ο S&P 500 χάνει 0,17% στις 1.707 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, σε χαμηλό τριών μηνών  υποχώρησε ο μεταποιητικός δείκτης PMI στις ΗΠΑ για το Σεπτέμβριο,  όπως ανακοίνωσε η Markit.

Ειδικότερα, ο προκαταρκτικός δείκτης για τον κλάδο της μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 52,8 μονάδες το Σεπτέμβριο από 53,1 μονάδες τον Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες δείχνει επέκταση της δραστηριότητας.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης της παραγωγής βελτιώθηκε το Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκε στις 55,3 μονάδες από 52,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης των νέων παραγγελιών υποχώρησε στις 52,7 μονάδες από 55,7 μονάδες.

Κατά 0,14% ενισχύθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Chicago Fed για τον Αύγουστο, από -0,43 που ήταν τον Ιούλιο.

Όπως αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωση της, η  θετική στροφή του δείκτη υποδεικνύει ότι η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ είναι υψηλότερη από τον μακροχρόνιο μέσο όρο.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, ξεχωρίζει η Apple, που ανακοίνωσε την πώληση 9 εκατ. iPhone 5S, 5C μέσα σε τρεις μέρες. Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού γράφει μεγάλα κέρδη  στη Ν. Υόρκη, άνω του 6%.

 

Ευρώπη

 

Τα αρνητικά τους πρόσημα συνεχίζουν να διατηρούν οι δείκτες στην Ευρώπη με τους επενδυτές να περιμένουν τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στο Βερολίνο μετά τις εκλογές της Κυριακής. Παρά τη μεγάλη νίκη που σημείωσαν οι Χριστιανοδημοκράτες, έχασαν για λίγο την αυτοδυναμία, με αποτέλεσμα η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ να είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε κυβέρνηση συνασπισμού με τους αντίπαλους Σοσιαλδημοκράτες. Προκειμένου όμως να γίνει αυτό, η κ. Μέρκελ πρέπει να πείσει το SPD ώστε να εισέλθουν στον «μεγάλο συνασπισμό».

Σε αυτό το κλίμα, το κλίμα στη Φρανκφούρτη παραμένει αρνητικό και ο DAX 30 υποχωρεί -0,49%. Ωστόσο, η σημασία των γερμανικών εκλογών και του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών έχει επηρεάσει το κλίμα σε όλη την Ευρώπη. Έτσι, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση -0,54%, στο Παρίσι ο CAC 40 χάνει -0,30% και στη Μαδρίτη ο Ibex 35 καταγράφει απώλειες -0,53%. 
Πτωτικά κινείται και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 με -0,38%. Οριακή διακύμανση παρουσιάζει ο FTSE MIB στο Μιλάνο, που κινείται γύρω από το 0,00%.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:37 - 23 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.