ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλική «υπόθεση» οι απώλειες στις ευρωαγορές

10:22 - 02 Οκτ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Ιταλική «υπόθεση» οι απώλειες στις ευρωαγορές
Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια, με εξαίρεση τις μεγάλες απώλειες για τον Nikkei.

Ο αντίκτυπος του μερικού «λουκέτου» στο αμερικανικό δημόσιο φαίνεται πως άργησε να πιάσει τις ευρωαγορές, που ξεκίνησαν με αρνητικά πρόσημα τις συνεδριάσεις της Τετάρτης. Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει από το ιταλικό κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.

 

Ακόμα, ενδιαφέρον αναμένονται και οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, που αναμένεται να ανακοινώσει ότι το βασικό επιτόκιο του ευρώ θα μείνει σταθερό στο 0,5%.

 

Ο FTSE χάνει 0,485 στις 6.429 μονάδες, με τη μετοχή της Unilever να γράφει απώλειες μετά από την υποβάθμιση σύστασης από την UBS.

 

Ο CAC υποχωρεί 0,61% στις 4.171 μονάδες.

 

Ο DAX πέφτε 0,35% στις 8.655 μονάδες.

 

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο IBEX 35 πέφτει 0,415 στις 9.305 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει οριακά 0,09% στις 17.994 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 συγκεντρώνει απώλειες 0,27% στις 312 μονάδες.

 

Στα της σημερινής συνεδρίασης της ΕΚΤ, οι επενδυτές εκτιμούν ότι ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης θα κάνει αναφορά σε ένα πιθανό νέο LTRO προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες ενώ δεν αποκλείεται να μιλήσει και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ιταλία.

 

Στα μάκρο της ημέρας, μετά από την οριακή αποκλιμάκωση της ανεργίας στην Ισπανία το καλοκαίρι, λόγω τουριστικής σεζόν, το σχετικό ποσοστό στη χώρα της Ιβηρικής σημείωσε νέα άνοδο τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε κατά 0,55 για το Σεπτέμβριο αφήνοντας 4,7 εκατ. Ισπανούς χωρίς δουλειά. Ακόμα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 25.572 σε σχέση με τον Αύγουστο.

 

Η εικόνα στην Ασία

 

Ανοδική πορεία καταγράφουν οι ασιατικές αγορές, με εξαίρεση την Ιαπωνία, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν το «λουκέτο» που μπήκε στο αμερικανικό δημόσιο τη Δευτέρα.

Ο Nikkei έχασε 2,39%, κυρίως λόγω της μερικής  ισχυροποίησης που έγραψε το γεν έναντι του δολαρίου, οδηγώντας τις μετοχές των εξαγωγέων σε υποχώρηση.

Στην Ν.Κορέα, ο Kospi κερδίζει 0,24%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ανεβαίνει 0,17%.

Ο Hang Seng ενισχύεται 0,88% μετά από την αργία της Τρίτης και συνθετικός δείκτης της Σαγκάης γράφει κέρδη 0,69.

Στις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ανακοίνωσε την Τρίτη πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας ύψους 5 δισ. γεν.

Ακόμα, το Τόκιο αποφάσισε να αυξήσει την φορολογία επί των πωλήσεων στο επίπεδο του 8%, από 5% όπου διαμορφώνεται σήμερα, εξασφαλίζοντας έτσι επιπρόσθετα έσοδα ύψους 8 τρισ. γιεν.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:29 - 02 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.