ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείσιμο με αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη - Κέρδη στο Μιλάνο

19:46 - 02 Οκτ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Αρνητικά πρόσημα στις ΗΠΑ μετά τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με μεικτά πρόσημα, με τις αγορές να επηρεάζονται από το «λουκέτο» στο αμερικανικό δημόσιο. Ωστόσο, άνοδο παρουσίασε το χρηματιστήριο στο Μιλάνο, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την ψήφο εμπιστοσύνης που δόθηκε στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, μετά την μεταστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 

Ο FTSE στο Λονδίνο έχασε -0,34%, ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε -0,92% και ο DAX 30 στη Φανκφούρτη σημείωσε πτώση -0,69%. Επιπλέον, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 απώλεσε 0,59%. Εν τω μεταξύ, στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημείωσε οριακή άνοδο +0,09%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIΒ ενισχύθηκε κατά+0,67%.

Στα μάκρο της ημέρας, μετά από την οριακή αποκλιμάκωση της ανεργίας στην Ισπανία το καλοκαίρι, λόγω τουριστικής σεζόν, το σχετικό ποσοστό στη χώρα της Ιβηρικής σημείωσε νέα άνοδο τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε κατά 0,55% για το Σεπτέμβριο αφήνοντας 4,7 εκατ. Ισπανούς χωρίς δουλειά. Ακόμα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 25.572 σε σχέση με τον Αύγουστο.

Wall Street

Απώλειες καταγράφουν την Τετάρτη οι δείκτες στην αγορά της Νέας Υόρκης, εξαιτίας της έκθεσης που καταγράφει επιβράδυνση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα το τελευταίο τρίμηνο. Από την άλλη πλευρά οι αγορές δείχνουν καθησυχασμένες, καθώς το «κλείσιμο» των ομοσπονδιακών υπηρεσιών δεν έχουν δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στη λειτουργία του κράτους.

Σε αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση -0,48%, ο S&P 500 χάνει -0,29% και ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq περιορίζεται κατά -0,18%.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:14 - 02 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.