ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «περίμενε» για τη Fed οι ευρωαγορές

19:41 - 30 Οκτ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Στο «περίμενε» για τη Fed οι ευρωαγορές
Τα οικονομικά μέγεθη σε Ευρωζώνη και Γερμανία δεν «έπεισαν» τους επενδυτές.

Με οριακές απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες την Τετάρτη, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην απόφαση της Fed και στο αν η ομοσπονδιακή τράπεζα θα προβεί σε αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της.

Ωστόσο, οι αναλυτές σημειώνουν ότι οι όποιες αλλαγές στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων των ΗΠΑ από τη Fed θα προκύψουν από τις αρχές του επόμενου έτους, προεξοφλώντας παράταση για το tapering.

Ο FTSE έχασε 0,06% στις 6.771 μονάδες, με τη μετοχή της BP να γράφει μικρά κέρδη στο Λονδίνο.

Ο CAC υποχώρησε 0,12% στις 4.274 μονάδες, με τον τίτλο της Sanofi να κινείται καθοδικά στη γαλλική αγορά.

Ο DAX έπεσε 0,17% στις 9.007 μονάδες, παρά τα κέρδη που έχει η μετοχή του ομίλου της Volksawagen εξαιτίας των θετικών αποτελεσμάτων γ' τριμήνου.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο IBEX 35 έπεσε 0,82% στις 9.783 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB έφραψε απώλειες 0,48% στις 19.167 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,07% στις 321 μονάδες.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, οι μετοχές της Barclays σημείωσαν άνοδο 0,9%, καθώς παρά την πτώση της τάξης του 26% στα κέρδη γ' τριμήνου, οι αναλυτές της Citi διαπιστώνουν πως η τράπεζα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην μείωση τωνassets της, γεγονός που θα ενισχύσει την κεφαλαιακή της θέση.

Οι μετοχές της βρετανικής Next, έκλεισαν με άνοδο 4,8% μετά την ανακοίνωση για αύξηση του guidance της κεροδοφρίας της και τις καλύτερες από τις αναμένώμενες πωλήσεις γ' τριμήνου.

Οι μετοχές της Fiat υποχώρησαν 2,23% μετά την ανακοίνωση για μείωση των προοπτικών του 20013, μετά από το ισχυρό χτύπημα που δέχθηκαν τα έσοδά της από την Λατινική Αμερική.

Στα μάκρο της ημέρας, σε νέο υψηλό διετίας σκαρφάλωσε ο δείκτης που καταρτίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο, ωστόσο η άνοδός του ήταν μικρότερη συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο δείκτης της Κομισιόν αυξήθηκε περισσότερο από τις προβλέψεις και διαμορφώθηκε στις 97,8 μονάδες από 96,9 μονάδες που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, η Κομισιόν διαπίστωσε ότι το κλίμα βελτιώθηκε στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, αλλά επιδεινώθηκε στην Ισπανία και την Ιταλία.

Το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία παρέμεινε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση της χώρας.

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 2.000 φθάνοντας στα 2,973 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης εργασίας της χώρας.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ο αριθμός των ανέργων να παραμείνει αμετάβλητος.

Το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε στο 6,9%.

 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

 

Αρνητικό γύρισμα πραγματοποιούν οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς όλα τα βλέμματα στρέφονται στην ανακοίνωση της Fed για τη νομισματική πολιτική της τράπεζας.

Ο Dow χάνει 0,07% στις 15.669 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχωρεί 0,36% στις 3.938 μονάδες.

Ο S&P 500 γράφει απώλειες κατά 0,22% στις 1.768 μονάδες.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα αγορών assets στα 85 δισ. δολάρια μηνιαίως, και μεταθέτουν για πολύ αργότερα, και προς τον Μάρτιο του 2014, την αρχή του tapering.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας δεν... εντυπωσίασαν, με την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα να σημειώνει μικρή αύξηση 130.000 θέσεων εργασίας τον Οκτώβριο , από 150.000 θέσεις που ήταν η εκτίμηση των αναλυτών.

Οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 0,2% το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, ενώ ο δομικός πληθωρισμός - που δεν περιλαμβάνει τις τιμές τροφίμων και ενέργειας - σημείωσε άνοδο κατά 0,1%.

 

Τα στοιχεία Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκαν σε 145 χιλ. θέσεις έναντι 166 χιλ. θέσεων. 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:36 - 30 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.