ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στη Wall

17:44 - 04 Νοε 2013 | Σχόλια Αγοράς
Σε θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ανοδικά κινείται και σήμερα η  Wall Street, μετά το ράλι που μετρά τέσσερις εβδομάδες, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένα τα βλέμματα  στις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων και ιδιαίτερα αυτών που αφορούν την απασχόληση στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθουν αργότερα μες την εβδομάδα και που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο εάν η Fed αποφασίσει τελικά την μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων νωρίτερα από το αναμενόμενο.

 

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,28%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,31% και ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,18%.

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής είναι η ανακοίνωση των στοιχείων για το αμερικάνικο ΑΕΠ τρίτου τριμήνου και για τις θέσεις απασχόλησης Οκτωβρίου που ανακοινώνονται αργότερα μέσα στην εβδομάδα, ενώ και τα σχόλια αξιωματούχων της Fed είναι στο ραντάρ των επενδυτών, για οποιαδήποτε ένδειξη σχετικά με το «πότε» του tapering.

 

Σύμφωνα και με τον αναλυτή της Deutsche Bank, Τζιμ Ρέιντ, το μεγάλο θέμα της αγοράς  είναι το «εάν» και το «πότε» του tapering της Fed, κάτι το οποίο θα καθοριστεί από τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται αυτήν την εβδομάδα.

 

O αξιωματούχος της Fed Τζέιμς Μπούλαρντ, σε δηλώσεις του στο CNBC, τόνισε πως οι εκτιμήσεις για το αμερικανικό ΑΕΠ τρίτου τριμήνου είναι ενθαρρυντικές, ενώ σε ότι αφορά το tapering, δήλωσε πως η Fed δεν πρέπει να βιαστεί να αποφασίσει, καθώς ο πληθωρισμός βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και πρέπι επιστρέψει στο 2% προτού ξεκινήσει η όποια μείωση του προγράμματος αγοράς assets.

 

Στο μέτωπο των μετοχών, η μετοχή της BlackBerry σημειώνει βουτιά 15,1% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι εγκαταλείπει τη διαδικασία πώλησής της και πως θα αντλήσει 1 δισ. δολάρια από την πώληση μετατρέψιμων ομολογιών σε θεσμικούς επενδυτές.

 

Η μετοχή της Weyerhaeuser ενισχύεται 0,8% μετά την ανακοίνωση για συγχώνευση του τμήματός της που αφορά την κατασκευή σπιτιών, με την Tri Pointe Homes, σε ένα deal αξίας 2,7 δις. δολαρίων.

 

Η μετοχή της Kellogg σημειώνει άνοδο 2,58% μετά την αύξηση στα κέρδη γ' τριμήνου που ανακοίνωσε , λόγω της μείωσης του κόστους παραγωγής και δήλωσε ότι μέχρι το 2017 θα προχωρήσει σε περικοπή θέσεων εργασίας της τάξης του 7%.

 

Ευρώπη

Με κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές στην πρώτη συνεδρίαση μιας αρκετά «γεμάτης» εβδομάδας, με σειρά ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων τόσο από την Ευρώπη όσο και από της ΗΠΑ και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

 

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύεται 0,37%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,41%, ο DAX κινείται 0,30% υψηλότερα, ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,29% και στο 0,16% και 0,29% διαπραγματεύονται ο ΙΒΕΧ και ο ιταλικός FTSE MIB.


Bουτιά 12,07% καταγράφει η μετοχή της Ryanair καθώς η αεροπορική εταιρεία προχώρησε σε περαιτέρω μείωση των προβλέψεων για τα ετήσια κέρδη της , σε 510 εκατ. ευρώ από 570 εκατ. ευρώ πριν.


Η μετοχή της HSBC σημειώνει άνοδο 2,07% μετά τα αποτελέσματα κερδοφορίας τρίτου τριμήνου όπου εμφάνισε αύξηση στα κέρδη της τάξης του 10%.

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας  συνεδριάζουν την Πεμπτη, ενώ την Παρασκευή ανακοινώνονται στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Τα στοιχεία θα δείξουν εάν η αμερικανική οικονομία βελτιώνεται , μετά και από τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία στον αμερικάνικο κλάδο της μεταποίησης.

 

Υπάρχουν προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια κατά τη συνεδρίασή της την Πέμπτη, ειδικά μετά από μια βουτιά του πληθωρισμού στο 0,7% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, πολύ κάτω από το στόχο του 2%, ενώ ένα ισχυρό ευρώ θα μπορούσε να βλάψει τις εξαγωγές .

 

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχεία, αναμένονται τα στοιχεία των δεικτών PMI από την Ισπανία , την Ιταλία , τη Γαλλία , τη Γερμανία και τη Βρετανία.

 

Η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Alcatel - Lucent ανακοίνωσε μια αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 955 εκατ. ευρώ. Οι μετοχές της σημειώνουν πτώση 3,5%.

 

Οι μετοχές της βρετανικής Telecity ενισχύονται 2,4%  μετά την ανακοίνωση της αύξησης στην κερδοφορία του τρίτου τριμήνου.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.