ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kέρδη στη Wall, εν αναμονή της ανακοίνωσης της τιμής του Twitter

17:56 - 06 Νοε 2013 | Σχόλια Αγοράς
O Ιfo ανεβάζει τα ευρωπαίκά χρηματιστήρια.

Aνοδικά κινείται η Wall Street σήμερα, με τους επενδυτές να περιμένουν τις περαιτέρω ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων στο υπόλοιπο της εβδομάδας, για ενδείξεις σχετικά με το μέλλον της πολιτικής της Fed, εν μέσω σειράς ανακοινώσεων αποτελεσμάτων κερδοφορίας από πολλά blue chips και την ανακοίνωση της τιμής της δημόσιας εγγραφής του Twitter, που αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα.

 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,39%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,33% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,19%.

 

Οι επενδυτές περιμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για το αμερικάνικο ΑΕΠ γ' τριμήνου αύριο, καθώς και τα στοιχεία από τις μισθοδοσίες εκτός του γεωργικού κλάδου, την Παρασκευή, τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν στο ξεκαθάρισμα του τοπίου που σχετίζεται με την διατήρηση ή όχι, της τρέχουσας πολιτικής της Fed.

 

Οι μετοχές των Toyota, Chesapeake Energy, Ralph Lauren, Time Warner, Tesla Motors, Qualcomm, Activision Blizzard, CBS και WholeFoods είναι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος λόγω των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων της κερδοφορίας τριμήνου.

 

Η μετοχή της Tesla Motors υποχωρεί  11,21% παρά την ανακοίνωση συρρίκνωσης ζημιών στο γ' τρίμηνο και σημαντικής ανόδου στα έσοδα.

 

Η εταιρεία ωστόσο ανακοίνωσε απογοητευτικά στοιχεία για τις πωλήσεις του Model S στο τρίμηνο.

 

Πτώση της τάξης του 4,25% καταγράφει η μετοχή της Abercrombie & Fitch, μετά την πτώση κατά 14% που ανακοίνωσε στις πωλήσεις τριμήνου.

 

Η μετοχές της Time Warner ενισχύονται 1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου όπου σημείωσε εντυπωσιακάή αύξηση κερδών, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Επιπλέον, μετά το κλείσιμο της Wall Street αναμένεται η ανακοίνωση της τιμής του IPO του Twitter, η οποία τοποθετείται μεταξύ των 23 και των 25 δολαρίων, αυξημένη από τις προηγούμενες εκτιμήσεις που την τοποθετούσαν μεταξύ των 17 και των 20 δολαρίων.

 

Η Twitter στοχεύει στην πώληση 70 εκατομμυρίων μετοχών, που αντιστοιχούν στο 13% της εταιρείας.  Η τιμή των 25 δολαρίων «μεταφράζεται» σε άντληση 1,75 δισ. δολ. , με την εταιρεία να αποτιμάται στα 13,6 δισ. δολάρια.

 

Ευρώπη

Με άνοδο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να περιμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας και της ΕΚΤ αύριο, καθώς και σειρά ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ.

 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημειώνει άνοδο 0,52%, ο FTSE 100 ενθισχύεται 0,05%, o DAX κινείται 0,34% υψηλότερα, ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,79%, ο ΙΒΕΧ βρίσκεται στο +0,54% και ο FTSE MIB στο +0,62%.

 

Η μετοχή της ING ενισχύεται 4% καθώς, αν και τα αποτελέσματα κερδοφορίας γ' τριμήνου ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η αναδιάρθρωσή της ύστερα από χρόνια κρατικής βοήθειας, ήταν επιτέλους κοντά στην ολοκλήρωση.

 

Οι μετοχές της Vestas σημειώνουν αάνοδο 7,2% μετά την ανακοίωση για συρρίκνωση των ζημιών στο γ' τρίμηνο, «νικώντας» τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Οι μετοχές της Adecco ενσιχύονται κατά 4,7% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναμένει ισχυρή ανάπτυξη το 2014.

 

Οι μετοχές της Alstom σημειώνουν άνοδο 5% μετά την δημοσίευση των λεπτομερειών γύρω από το πρόγραμμα περικοπών θέσεων εργασίας και μείωσης κόστους.

 

Αύριο Πέμπτη συνεδριάζουν τόσο η ΕΚΤ όσο και η Τράπεζα της Αγγλίας, ενώ παράλληλα αναμένεται και η ανακοίνωση των στοιχίων για το ΑΕΠ γ' τριμήνου των ΗΠΑ, γεγονότα που οι επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Επίσης, εξαιρετικά σημαντικά θεωρούνται και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία ανακοινώνονται την Παρασκευή και που αναμένεται να δώσουν κάποιες ενδείξεις σχετικά με την πολιτική της Fed στο επόμενο διάστημα.

 

Στο μέτωπο τον οικονομικών στοιχείων, οι δείκτες PMI της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Ευρωζώνης, σημείωσαν επέκταση για τέταρτο διαδοχικό μήνα τον Οκτώβριο, δηλαδή κινήθηκαν άνω των 50 μονάδων, με τον σύνθετο PMI να διαμορφώνεται στις 51,9 μονάδες. Αν και χαμηλότερα από το υψηλό 27 μηνών του Σεπτεμβρίου στις 52,2 μονάδες,  ξεπέρασε την αρχική μέτρηση για τον Οκτώβριο που ήταν οι 51,5 μονάδες.

 

Ο τελικός δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 51,6 μονάδες, πάνω από την αρχική μέτρηση που ήταν στις 50,9 μονάδες, αλλά χαμηλότερα από το επίπεδο του Σεπτεμβρίου και τις 52,2 μονάδες.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.