ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ούριος άνεμος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

21:00 - 06 Νοε 2013 | Σχόλια Αγοράς
Ούριος άνεμος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Μεικτές τάσεις στη Wall Street

Θετικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένα τα βλέμματα στις συνεδριάσεις, την Πέμπτη, της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας, καθώς και στις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ.

 

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,35%, ο FTSE 100 υποχώρησε ελαφρώς 0,08%, o DAX έκλεισε 0,35% υψηλότερα, ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,79%, ο ΙΒΕΧ έκλεισε στο +0,42% και ο FTSE MIB στο +0,89%.

 

Η επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη σημείωσε επιβράδυνση τον Οκτώβριο, ωστόσο η υποχώρηση αυτή ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών. Ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit μειώθηκε από το υψηλό 27 μηνών του Σεπτεμβρίου και τις 52,2 μονάδες, στις 51,9 μονάδες τον Οκτώβριο.

 

Οι μετοχές του κλάδου των ασφαλειών, πρωταγωνίστησαν των αποδόσεων σήμερα, με τις μετοχές της ING να κλείνουν με άνοδο 3,49%, καθώς, αν και τα αποτελέσματα κερδοφορίας γ' τριμήνου ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η αναδιάρθρωσή της ύστερα από χρόνια κρατικής βοήθειας, είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση.

 

Οι μετοχές της Vestas του κλάδου της ενέργειας ενισχύθηκαν κατά 14,91%, μετά την ανακονίωση για συρρίκνωση των ζημιών στο γ' τρίμηνο, «νικώντας» τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Οι μετοχές της ελβετικής Adecco έκλεισαν με άνοδο 3,63%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναμένει ισχυρή ανάπτυξη το 2014.

 

Οι μετοχές της Alstom σημείωσαν άνοδο 5,81% μετά την δημοσίευση των λεπτομερειών γύρω από το πρόγραμμα περικοπών θέσεων εργασίας και μείωσης κόστους.

 

Αύριο Πέμπτη συνεδριάζουν η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Αγγλίας, ενώ παράλληλα αναμένεται και η ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ γ' τριμήνου των ΗΠΑ.

 

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή ανακοινώνονται τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, και αναμένεται να βοηθήσουν τους επενδυτές να εκτιμήσουν εάν η αμερικάνικη οικονομία βελτιώνεται ή όχι, κάτι που θα καθορίσει και την περαιτέρω στάση πολιτικής της Fed.

Μεικτά πρόσημα στη Wall

Aνοδικά κινoύνται δυο από τους τρεις βασικούς δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να περιμένουν τις περαιτέρω ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων στο υπόλοιπο της εβδομάδας, για ενδείξεις σχετικά με το μέλλον της πολιτικής της Fed, εν μέσω σειράς ανακοινώσεων αποτελεσμάτων κερδοφορίας από πολλά blue chips και την ανακοίνωση της τιμής της δημόσιας εγγραφής του Twitter, που αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα.

 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,64%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,29% ενώ ο δείκτης Nasdaq μετράει απώλειες 0,30%.

 

Οι επενδυτές περιμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για το αμερικάνικο ΑΕΠ γ' τριμήνου αύριο Πέμπτη, καθώς και τα στοιχεία από τις μισθοδοσίες εκτός του γεωργικού κλάδου, την Παρασκευή, τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν στο ξεκαθάρισμα του τοπίου που σχετίζεται με την διατήρηση ή όχι, της τρέχουσας πολιτικής της Fed.

 

Οι μετοχές των Toyota, Chesapeake Energy, Ralph Lauren, Time Warner, Tesla Motors, Qualcomm, Activision Blizzard, CBS και WholeFoods είναι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος λόγω των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων της κερδοφορίας τριμήνου.

 

Η μετοχή της Tesla Motors υποχωρεί 11,21% παρά την ανακοίνωση συρρίκνωσης ζημιών στο γ' τρίμηνο και σημαντικής ανόδου στα έσοδα.

Η εταιρεία ωστόσο ανακοίνωσε απογοητευτικά στοιχεία για τις πωλήσεις του Model S στο τρίμηνο.

 

Πτώση της τάξης του 4,25% καταγράφει η μετοχή της Abercrombie & Fitch, μετά την πτώση κατά 14% που ανακοίνωσε στις πωλήσεις τριμήνου.

 

Η μετοχές της Time Warner ενισχύονται 1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου όπου σημείωσε εντυπωσιακάή αύξηση κερδών, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Επιπλέον, μετά το κλείσιμο της Wall Street αναμένεται η ανακοίνωση της τιμής του IPO του Twitter, η οποία τοποθετείται μεταξύ των 23 και των 25 δολαρίων, αυξημένη από τις προηγούμενες εκτιμήσεις που την τοποθετούσαν μεταξύ των 17 και των 20 δολαρίων.

 

Η Twitter στοχεύει στην πώληση 70 εκατομμυρίων μετοχών, που αντιστοιχούν στο 13% της εταιρείας. Η τιμή των 25 δολαρίων «μεταφράζεται» σε άντληση 1,75 δισ. δολ. , με την εταιρεία να αποτιμάται στα 13,6 δισ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.