ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέσεις στην Ευρώπη εν αναμονή της ΕΚΤ

14:11 - 07 Νοε 2013 | Σχόλια Αγοράς
Πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, καθώς οι επενδυτές είναι σε αναμονή των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας, ενώ έχουν στραμμένα τα βλέμματα και στην ανακοίνωση των στοιχείων για το αμερικάνικο ΑΕΠ γ' τριμήνου, αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί 0,14%, ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει πτώση 0,25%, ο DAX κινείται 0,02% υψηλότερα, ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,17% , ενώ απώλειες 0,51% και 0,80% καταγράφουν ο ΙΒΕΧ και ο FTSΕ MIB, αντίστοιχα.

 

Το μακροοικονομικό περιβάλλον δημιουργεί σήμερα επιφυλακτικότητα στις αγορές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την απόφαση της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας γύρω από τα επιτόκια και παράλληλα, σήμερα αναμένονται και τα στοιχεία για αμερικάνικο ΑΕΠ γ' τριμήνου, ενώ αύριο ανακοινώνονταιι τα πολύ σημαντικά για το μέλλον της πολιτικής της Fed, στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

 

Κάποιοι αναλυτές αναμένουν πως σήμερα η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων ή θα περάσει κάποιο μήνυμα για προσεχή παροχή ρευστότητας στο σύστημα, μετά την πτώση του πληθωρισμού της Ευρωζώνης στο 0,7% ετησίως τον Οκτώβριο, καθώς και την πρόσφατη ανατίμηση του ευρώ.

 

Αντίθετα, σε ότι αφορά την BoE, oι αναλυτές δεν αναμένουν κάτι σημαντικό να αποφασίζεται σήμερα.

 

Οι μετοχές της Havas υποχωρούν 7,5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας, τα οποία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, λόγω σημαντικής επιβράδυνσης στην αγορά της Νότιας Αμερικής.

 

Οι μετοχές της γαλλικής CGG υποχωρούν 7,7% μετά την μείωση του στόχου για τις πωλήσεις του συνόλου του έτους, λόγω αδύναμης ζήτησης για αντισεισμικό εξοπλισμό.

 

Οι μετοχές της Commerzbank σημειώνουν άνοδο 7,3% μετά την ανακοίνωση της αύξησης της κερδοφορίας γ' τριμήνου κατά 15%.

 

Οι μετοχές της Societe Generale σημειώνουν άνοδο 1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας που έδειξαν πως τα κέρδη γ' τριμήνου διαμ ορφώθηκαν στα 534 εκατ. ευρώ.

 

Τέλος, οι μετοχές της  Siemens ενισχύονται 2,67% μετά την ανακοίνωση μικρής αύξησης των εσόδων στο δ΄τρίμηνο και της ανάκαμψης της ανάπτυξης της κερδοφορίας που αναμένει η ετιαρεία το 2014.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.