ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall

17:41 - 11 Νοε 2013 | Σχόλια Αγοράς
Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ελαφρώς υψηλότερα.

Ήπιες τάσεις κυριαρχούν στην Wall Street λόγω της αργίας της Ημέρας των Βετεράνων, με την αγορά ομολόγων να παραμένει σήμερα κλειστή, και χωρίς να υπάρχουν στην ατζέντα της ημέρας ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων.  Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, οι ανακοινώσεις κερδοφορίας των εταιρειών του κλάδου του λιανικού εμπορίου, όπως η Wal-Mart Stores και Macy's, θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, για τυχόν ενδείξεις γύρω από την εικόνα των καταναλωτικών δαπανών.

 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί οριακά 0,10%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει μικρή πτώση 0,08% και ο δείκτης Nasdaq σημειώνει οριακές απώλειες της τάξης του 0,13%.

 

Οι μετοχές της Transocean σημειώνουν άνοδο 3,24% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για συμφωνία με τον Κάρλ  Ίχαν για πληρωμή μερίσματος και μείωσης των θέσεων του Δ.Σ.

 

Οι μετοχές της ViroPharma σημειώνουν ράλι 25,5% μετά την συμφωνία εξαγοράς από την ιρλανδική Shire έναντι 4,2 δισ. δολαρίων.

 

Οι αμερικάνικες μετοχές προέρχονται από ένα έντονο ράλι την περασμένη Παρασκευή, όπου ο δείκτης Dow Jones έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό, μετά τα πολύ καλά στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία οδηγούν τους επενδυτές στο να αρχίσουν να εκτιμούν ότι η αμερικάνικη οικονομία ίσως να είναι αρκετά ισχυρή πλέον, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει μία πιθανή μείωση των μέτρων τόνωσης της Fed.

 

Όπως πάντως σημειώνει η Daiwa Capital Markets, δεδομένης της μεταβλητότητας των οικονομικών στοιχείων τους τελευταίους μήνες, η Fed δεν θα βιαστεί να αποφασίσει για δράση. Μπορεί τα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας να αυξάνουν την πιθανότητα του tapering τον Δεκέμβριο, ωστόσο παραμένει ακόμη πολύ χαμηλή.


Το παγκόσμιο επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται αυτήν την εβδομάδα να συγκεντρώσει η κατάθεση της υποψήφιας προέδρου Fed Τζάνετ Γέλεν, στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας, η οποία πραγματοποιείται την Πέμπτη. Η Γέλεν θεωρείται υπέρμαχος των μέτρων στήριξης  της οικονομικής ανάκαμψης και αναμένεται να κινηθεί σε γενικές γραμμές σε ανάλογη στρατηγική με αυτήν του Μπεν Μπερνάνκε.

 

Eυρώπη

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ελαφρώς υψηλότερα, αναζητώντας κατεύθυνση μετά το sell -off της περασμένης εβδομάδας λόγω των ανησυχιών γύρω από το ενδεχόμενο μείωσης  του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed, νωρίτερα από ότι αρχικά αναμενόταν.

 

 

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύεται ορικιακά 0,05%, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει μικρή άνοδο 0,08%, ο DAX καταγράφει οριακά κέρδη 0,05%, ο CAC 40 κινείται 0,10% υψηλότερα, ενώ στο -0,23% βρίσκεται ο ΙΒΕΧ 35 και στο -0,08% ο ιταλικός FTSE MIB.

 

Η μακροοικονομική εικόνα συνεχίζει να «βαραίνει» το κλίμα και την επνδυτική διάθεση στις  ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η προσοχή στρέφεται στις συζητήσεις γύρω από την πρόωρη μείωση του προγράμματος τόνωσης της Fed .

 

Τα στοιχεία για την Παρασκευή έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 204.000 νέες θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα . Τα απροσδόκητα ισχυρά αυτά δεδομένα,  έστειλαν τον Dow Jones σε νέο ρεκόρ, αλλά τροφοδότησαν παράλληλα ανησυχίες ότι η Fed μπορεί να προχωρήσει στο tapering, νωρίτερα παρά αργότερα .

 

Σε άλλες ειδήσεις , οι συντηρητικοί της Άντζελα Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες ( SPD ), συμφώνησαν  σχετικά με το περίγραμμα μιας ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης σύμφωνα με το οποίο ένας οργανισμός που θα συνδέεται με τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών , και όχι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα αποφασίζει να κλείνει τις προβληματικές τράπεζες , σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή.

 

Στη Γαλλία, ο υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσχοβισί δήλωσε πως η ανάκτηση της αξιολόγησης ΑΑΑ δεν αποτελεί προτεραιότητα. Σε μια συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 5 την Κυριακή, είπε ότι οι αγορές αντέδρασαν, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην πολιτική της κυβέρνησης, παρά την υποβάθμιση την Παρασκευή από το οίκο αξιολόγησης Standard & Poors.

 

Oι μετοχές της BT ενισχύονται 0,22% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πλήρωσε 897 εκατομμύρια στερλίνες για τριετή συμφωνία αποκλειστικής μετάδοσης του Τσάμπιονς Λιγκ από το 2015.

 

Οι μετοχές της BSkyB , η οποία μοιράζεται σήμερα τα δικαιώματα μετάδοσης των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών παιχνιδιών, υποχωρούν 9,68%, ενώ οι μετοχές του ITV , η έλλη εταιρεία κάτοχος των δικαιωμάτων μετάδοσης , σημειώνουν πτώση 0,9%.

Οι μετοχές της Lonmin ενισχύονται 6,55% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας τα οποία νίκησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ανακάμπτωντας από τις βαριές ζημιές του περασμένου έτους.

 

Η Kabel Deutschland ανακοίνωσε ότι δέχτηκε νεό «χτύπημα» στην κερδοφορία της κατά το τελευταίο τρίμηνο λόγω επιβαρύνσειων που σχετίζονται με την εξαγορά από τη Vodafone. Οι μετοχές της υποχωρούν 0,3%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.