ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρές διακυμάνσεις στη Wall, πτώση στην Ευρώπη

17:52 - 12 Νοε 2013 | Σχόλια Αγοράς
Μικρές διακυμάνσεις σημειώνονται σήμερα στην Wall Street, με τον δείκτη Dow Jones να προσπαθεί να κινηθεί σε νέα επίπεδα ρεκόρ, και τους επενδυτές να αξιολογούν τα αποτελέσματα κερδοφορίας των εταιρειών και ναι εξετάζουν τις πιθανότητες ενός πρόωρου tapering από την Federal Reserve.

Μικρές διακυμάνσεις σημειώνονται σήμερα στην Wall Street, με τον δείκτη Dow Jones να προσπαθεί να κινηθεί σε νέα επίπεδα ρεκόρ, και τους επενδυτές να αξιολογούν τα αποτελέσματα κερδοφορίας των εταιρειών και ναι εξετάζουν τις πιθανότητες ενός πρόωρου tapering από την Federal Reserve.

 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά 0,02%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει μικρή πτώση 0,10% ενώ ο δείκτης Nasdaq καταγράφει οριακές απώλειες 0,03%.

 

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως η Fed θα καθυστερήσει τη μείωση του προγράμματος αγοράς assets, μέχρι την συνεδρίαση της 18-19 Μαρτίου του 2014, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Bloomberg. Oι φορείς χάραξης πολιτικής θα μειώσουν πιθανώς το μηνιαίο ρυθμό αγορών ομολόγων στα 70 δισ. δολάρια εκείνο το διαστημα, αλλά δεν αναμένεται το tapering να ανακοινωθεί στην συνεδρίαση της 17-18 Δεκεμβρίου.

 

Οι επενδυτές μπορεί να λάβουν κάποιες ενδείξεις σχετικά με τις προθέσεις της Fed, την Πέμπτη, όταν η νυν αντιπρόεδρος και μέλλουσα επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας, Τζάνετ Γέλεν, καταθέσει στην Τραπεζική Επιτροπή της Γερουσίας.

 

Η στήριξη της Fed έχει βοηθήσει στην ώθηση του S&P 500 κατά περισσότερο από 160% από τα χαμηλά του Μαρτίου του 2009. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί 24% μέχρι στιγμής το 2013, οδεύοντας στην καλύτερη χρονιά της δεκαετίας, και διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο δείκτη p/e στο 16, πάνω από τον πενταετή μέσο του 14.

 

Κάποιοι αναλυτές πάντως θέτουν αμφιβολίες για το πόσο μπορεί η ανοδική τάση να διαρκέσει.

 

«Μετά από ένα τέτοιο ισχυρό ράλι, υπάρχουν πιθανότητες για διόρθωση» όπως επισημαίνει ο Πάτρικ Σπένσερ, επικεφαλής τ αμερικανικών  μετοχών στην Robert W. Baird. «Πολλοί επενδυτές αυτή τη στιγμή παίρνουν μια ανάσα, και όπου και αν κοιτάξει κανείς δεν θα βρει λόγο για τον οποίο αυτό το ράλι μπορεί να διαρκέσει», όπως προσθέτει.

 

Στο μέτωπο των μετοχών, η μετοχή της News Corp υποχωρεί 3,3%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' τριμήνου, που έδειξαν πτώση 2,8% στα έσοδα λόγω της συρρίκνωσης της ζήτησης για έντυπη διαφήμιση. Το τμήμα ειδήσεων, το οποίο διαθέτει εφημερίδες στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Αυστραλία, είδε τα έσοδά του να πέφτουν 10% στα 1,5 δισ. δολάρια.  
Η μετοχή της T-Mobile υποχωρεί 4,58% μετά την ανακοίνωση των σχεδίων πώλησης 66,2 εκατ. μετοχών για να αντλήσει κεφάλαια τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την απόκτηση ασύρματου φάσματος.


Η μετοχή της Dish Network ενισχύεται 4,56% μετά την ανακοίνωση των καθαρών κερδών γ' τριμήνου τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, λόγω της προσέλκυσης πελάτων μακριά από τις εταιρείες καλωδιακής τηλεόρασης, και προς την δορυφορική.

 

Ευρώπη

Με πτώση κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς μια σειρά από εταιρείες εξέφρασαν επιφυλάξεις για την πορεία της οικονομίας, στα πλαίσια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων κερδοφορίας τους, τη στιγμή που οι συζητήσεις και οι ανησυχίες για τη μείωση του προγράμματος τόνωσης της Fed, συνεχίζονται.

 

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί 0,46%, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,24, ο DAX καταγράφει απώλειες 0,17%, ο CAC 40 0,26% χαμηλότερα, ενώ στο -0,78% βρίσκεται ο ΙΒΕΧ 35 και στο -0,26% ο ιταλικός FTSE MIB.

Η επενδυτική προσοχή παραμένει σταθερά στραμμένη στην Fed, εν αναμονή των σχολίων-κλειδιά από τους αξιωματούχους της ομοσπονδιακής τράπεζας, Ντένις Λόκχαρτ και Ναραγιάνα Κοχαρλακότα, αργότερα μέσα στην ημέρα.

 

Ο πρόεδρος της Fed στο Ντάλας, Ρίτσαρντ Φίσερ, δήλωσε σήμερα στο CNBC πως το νομισματικό πρόγραμμα τόνωσης της ομοσπονδιακής τράπεζας, δεν μπορεί να συνεχιστεί επ 'άπειρον.

 

Σε άλλες ειδήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να ξεκινήσει μια σε βάθος αναθεώρηση της γερμανικής οικονομίας αυτή την εβδομάδα, εν μέσω έντονων συζητήσεων γύρω από τα μεγάλα πλεονάσματα τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.

 

Στη Βρετανία, εν τω μεταξύ, η αύξηση της ζήτησης των κατοικιών οδήγησε στην μεγαλύτερη και πιο ευρεία αύξηση των τιμών των κατοικιώ,ν εδώ και περισσότερο από 11 χρόνια, κατά το μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία από το Royal Institution of Chartered Surveyors. Τα στοιχεία μπορεί να τροφοδοτήσουν φόβους ότι, ελλείψει μίας αύξηση στην κατασκευή σπιτιών, η Βρετανία μπορεί να βρίσκεται και πάλι στο χείλος μίας φούσκας στην αγορά ακινήτων.

 

Η είδηση ​​έρχεται πριν από την τριμηνιαία έκθεση του πληθωρισμού της Τράπεζα της Αγγλίας, που θα δημοσιευθεί την Τετάρτη. Οι αναλυτές εκριμούν ότι η κεντρική τράπεζα θα αναθεωρήσει τις οικονομικές της προβλέψεις, λόγω της βελτίωσης της οικονομίας, προκαλώντας εικασίες ότι θα αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο.

 

Οι μετοχές της Deutsche Post ενισχύονται 2% καθώς τα αποτελέσματα κερδοφορίας ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών και καθώς ο CEO της εταιρείας δήλωσε πως δεν είχε δει ακόμη να σημειώνεται παγκόσμια ανάκαμψη στον κλάδο.

 

Οι μετοχές της Vodafone ενισχύονται 1,36%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναδιατάσσει τις επενδύσεις στο δίκτυό της, μετά τα αποτελέσματα κερδοφορίας που έδειξαν πτώση στα κέρδη στο πρώτο εξάμηνο του οικονομικού της έτους.

 

Οι μετοχές της Talk Talk σημειώνουν άνοδο 8,84% μετά την αύξηση του guidance των εσόδων της για το τρέχον  έτος.

 

Οι μετοχές της Swiss Life ενισχύονται 5,34%, μετά την ανακοίνωση ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα αποχωρήσει τον Ιούλιο του 2014.

 

Οι μετοχές τις Henkel σημειώνουν άνοδο 1,4%, μετά την αύξηση του περιθωρίου κέρδους για το 2013.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.