ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο ρεκόρ κερδών στη Wall

00:33 - 27 Νοε 2013 | Σχόλια Αγοράς
Νέο ρεκόρ κερδών στη Wall
Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σε ρεκόρ κερδών οδήγησε το ράλι ανόδου στη συνεδρίαση της Wall, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις οικοδομικές άδειες του Οκτωβρίου, καθώς και τις τιμές κατοικιών του Σεπτμεβρίου, αντιστάθμισαν την απογοήτευση από την αναπάντεχη πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνη

 

O δείκτης Dοw Jones παρέμεινε αμετάβλητος στις 16,073 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε οριακά κέρδη 0,03% και έκλεισε στις 1,803 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στο +0,59%, στις 4,018 μονάδες.

 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας που επηρέασαν τους επενδυτές, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε στις 70,4 μονάδες το Νοέμβριο από 71,2 μονάδες τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε το Conference Board. Ο δείκτης των προσδοκιών υποχώρησε στις 69,3 μονάδες από 72,2 μονάδες.

 

Από την άλλη πλευρά, οι οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν κατά 6,2% τον Οκτώβριο στις 1.034.000, με τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό από τον Ιούνιο του 2008, έναντι 925.000 που ήταν η εκτίμηση των αναλυτών, και 974.000 το Σεπτέμβριο.

 

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Housing Finance Agency, οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,3% το Σεπτέμβριο, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, και κατά 8,5% σε ετήσια βάση.

 

Η οικονομική ανάκαμψη φαίνεται να ενισχύεται από την ημέρα της λήξης του shutdown της κυβέρνησης, όπως εκτιμούν οι αναλυτές. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν τον Νοέμβριο. Οι τιμές της βενζίνης έχουν παραμείνει κοντά στα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα και, επιπλέον , οι τιμές των μετοχών έχουν αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ. Ανησυχία, ωστόσο, αποτελεί πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων.

 

Σε επίπεδο μετοχών, κέρδη 8,73% σημείωσε η Tiffany μετά την ανακοίνωση εσόδων, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ενώ αναβάθμισε και το outlook για το έτος.

 

Ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να είναι μειωμένος, την Τετάρτη, λόγω της αργίας την Πέμπτη για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Ευρώπη

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν την Τρίτη σε αρνητικό έδαφος, μετά τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την καταναλωτικη εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, και την μικτή εικόνα των αποτελεσμάτων κερδοφορίας, με τις Remy Cointreau και Hugo Boss να απογοητεύουν.

 

Ο FTSEurofirst 300 Index έκλεισε με απώλειες 0,52%, μετά την ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board των ΗΠΑ, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 70,4 το Νοέμβριο, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση στο 72,9, από 71,2 τον Οκτώβριο.

 

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχώρησε 0,87%, ο δείκτης DAX σημείωσε πτώση 0,11%, ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,57%, ενώ στο +0,26% έκλεισε ο ΙΒΕΧ 35 και 0,05% χαμηλότερα ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB.

 

Η δυναμική της αγοράς το τελευταίο διάστημα ήταν αρκετά ισχυρή, με αποτέλεσμα τα χρηματιστήρια να κινηθούν πολύ υψηλότερα από ό, τι οι περισσότεροι περίμεναν στην αρχή του έτους, όπως επισημαίνει ο Τζεφ Λέιμαν, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στην BKD Wealth Advisors.

 

Μεγάλο μέρος αυτής της ανόδου έχει οδηγηθεί από την αύξηση των αποτιμήσεων και όχι από την αύξηση της κερδοφορίας των εταιρειών, όπως προσθέτει. Καθώς μπαίνουμε στο 2014, αυτή η δυναμική πιθανότατα να αλλάξει, και η προσοχή των επνδυτών θα στραφεί και πάλι στην ανάπτυξη της κερδοφορίας, καταλήγει ο Λέιμαν.

 

Οι μετοχές της Remy Cointreau σημείωσαν βουτιά 8,31% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα οικονομικά της αποτελέσματα είχαν πληγεί από τη ζήτηση στην Κίνα.

 

Η υποτονική κινεζική ζήτηση χτύπησε επίσης τον γερμανικό οίκο μόδας Hugo Boss, με τις μετοχές του να κλείνουν 3,1% χαμηλότερα, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αποσύρει τον στόχο που είχε θέσει για την κερδοφορία του 2015.

 

Οι μετοχές της Britvic ενισχύθηκαν 2,8%, μετά την ανακοίνωση της αύξησης των λειτουργικών της κερδών, για το σύνολο του έτους.

 

Οι μετοχές της Repsol σημείωσαν άνοδο 4,07%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι προσπαθεί να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για να λάβει αποζημίωση, μετά την κρατικοποίηση της ΥPF.

 

Οι μετοχές της φαρμακευτικής εταιρείας BTG εκτοξέυτηκαν 14% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι κέρδισε την έγκριση των αρχών των ΗΠΑ, για τη θεραπεία της κιρσών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.