ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Party στη Wall: Και τώρα καλή Thanksgiving Day!

00:29 - 28 Νοε 2013 | Σχόλια Αγοράς
Party στη Wall: Και τώρα καλή Thanksgiving Day!
Κέρδη και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Συνεχίστηκε το party ανόδου στη Wall, με τους δείκτες να οδεύουν για το τρίτο συνεχόμενο μήνα με κερδοφορία, καθώς η αναπάντεχη πτώση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας και τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη υποδηλώνουν ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας συνεχίζεται.

 

Ο Dow κατέγραψε κέρδη 0,15% και έκλεισε στις 16.097 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,24% και έκλεισε στις 1.807 μονάδες, και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,68%., στις 4.045 μονάδες. Ο όγκος συναλλαγών ήταν χαμηλότερος ενόψει της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών, την Πέμπτη.

 

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησε για έκτη φορά τις τελευταίες επτά εβδομάδες, ενισχύοντας την άποψη ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 10.000 στις 316.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Νοεμβρίου. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

 

Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων ήταν η πτώση που κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, οι παραγγελιές διαρκών αγαθών μειώθηκαν κατά 2% σε σχέση με το Σεπτέμβριο, έχοντας ενισχυθεί τους προηγούμενους δύο μήνες.

 

Εν τω μεταξύ, η Federal Reserve Bank of Chicago ανακοίνωσε ότι ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας υποχώρησε στο -0,18 από το αναθεωρημένο 0,18 του Σεπτεμβρίου.

 

Οπως έγινε γνωστό, βελτιώθηκε περαιτέρω το Νοέμβριο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
"Ολα δείχνουν ότι πηγαίνουμε από την ανάκαμψη στην ανάπτυξη. Με κάθε στοιχείο για την οικονομία, που ανακοινώνεται, δεν φαίνεται να αλλάζει αυτή η κατεύθυνση", εκτιμούν αναλυτές και παράγοντες της αγοράς.

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν την Τετάρτη με άνοδο, καθώς η επενδυτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε από τα ισχυρά αποτελέσματα κερδοφορίας των εταιρειών, την συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία, και την συνέχιση των ισχυρών επιδόσεων στις αμερικάνικες μετοχές.

 

Ο FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,55%, ο FTSE 100 του Λονδίνου σημείωσε κέρδη 0,20%, ο DAX έκλεισε 0,66% υψηλότερα, ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,36%, στο +0,97% έκλεισε ο ΙΒΕΧ και στο +0,80% ο FTSE MIB.

 

Στην εξαμηνιαία έκθεση Financial Stability Review, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπογραμμίζει πως το στρες στον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Ευρωζώνης έχει μειωθεί σε επίπεδα που δεν έχουμε δει από την εποχή πριν την παγκόσμια οικονομική κρίση του2007, ωστόσο ο κλάδος παραμένει εύθραυστος.

 

Αναφέρει, δε, ότι οι σημαντικότεροι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα είναι οι οικονομικές και οι χρηματοπιστωτικές κρίσεις, οι εντάσεις στις αγορές δημόσιου χρέους, η αναταραχή στις διεθνείς αγορές και οι προκλήσεις στην τραπεζική χρηματοδότηση στην περιφέρεια της ευρωζώνης.

 

Η συναλλακτική δραστηριότητα αναμένεται να παραμείνει υποτονική αυτή την εβδομάδα, εν όψει της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών, την Πέμπτη, στις ΗΠΑ, και λόγω του ότι πλησιάζουμε στα τέλη του μήνα.

 

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, η δεύτερη εκτίμηση για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Βρετανίας επιβεβαίωσε την προηγούμενη εκτίμηση για ανάπτυξη της τάξης του 0,8% σε μηνιαία βάση.

 

Παράλληλα, το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία εκτοξεύθηκε σε υψηλό έξι ετών, χάρη στις καλές συνθήκες στην αγορά εργασίας και στις ισχυρές προσδοκίες για τα εισοδήματα. Ο δείκτης του ινστιτούτου GfK για τον μήνα Δεκέμβριο αυξήθηκε στις 7,4 μονάδες από 7,1 μονάδες τον Νοέμβριο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων και φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2007.

 

Την ίδια στιγμή, στη Γερμανία, οι συντηρητικοί και οι κεντρο-αριστεράοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD), συμφώνησαν τελικά σε ένα «μεγάλο συνασπισμό» μετά από ολονύχτιες συνομιλίες, ανοίγοντας το δρόμο για την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελνα σχηματίσει κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα.

 

Η United Utility Group προχώρησε στην αύξηση του μερίσματός της, μετά την ανακοίνωση της αύξησης στα κέρδη και τα έσοδα πρώτου εξαμήνου. Οι μετοχές της ενισχύθηκαν 0,35%.

 

Οι μετοχές της Compass Group σημείωσαν άνοδο 1,3% παρά την ανακοίνωση της πτώση στα κέρδη προ φόρων για το σύνολο του ε'ετους, ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες του προγράμματος επαναγοράς μετοχών και αύξησε το μέρισμά της.

 

Οι μετοχές του γαλλικού ομίλου ξενοδοχείων Accor υποχώρησαν 7,58% μετά την παρουσίαση της νέας στρατηγικής της εταιρείας η οποία σχεδιάζει να διαιρέσει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της σε δύο, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την απόδοση του ομίλου και να ενισχύσει τις αποδόσεις των μετόχων.

 

Οι μετοχές της Royal Mail έκλεισαν με άνοδο 6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας του πρώτου εξαμήνου όπου σημείωσε αύξηση κερδών, με τη βοήθεια της αύξησης των εσόδων στον κλάδο των δεμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.