ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες απώλειες στη Wall

20:45 - 12 Δεκ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Νέες απώλειες στη Wall
Σε αρνητικό έδαφος και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με απώλειες έκλεισαν για τρίτη συνεχή συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street, την Πέμπτη,  με τους επενδυτές να εξετάζουν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν, για ενδείξεις γύρω από την μέλλουσα στάση πολιτικής της Fed σε ότι αφορά τον ρυθμό αγοράς ομολόγων.

 

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 0,66% στις 15.739 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 0,35% στις 1.776 μονάδες, και 0,15% χαμηλότερα κινήθηκε ο δείκτης Nasdaq ο οποίος έκλεισε στις 3.998 μονάδες.

 

Ισχυρή και απρόσμενη άνοδο σημείωσε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέα αίτηση για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, αν και το δείγμα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό λόγο της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών .

 

Συγκεκριμένα, οι νεές αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 68.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 368.000 την εβδομάδα που έληξε στις 7 Δεκεμβρίου, ενω οι αναλύτές ανέμεναν μείωση στις 328 χιλιάδες, και ήταν η μεγαλύτερη άνοδος εδώ και τουλάχιστον 12 μήνες.

 

Οι λιανικές πωλήσεις το Νοέμβριο σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, κατά 0,7% έναντι 0,6% που περίμενα οι αναλυτές, ενισχύοντας έτσι τις προσδοκίες για επιτάχυνση... προσεχώς στην οικονομική ανάκαμψη.

 

Ευρώπη

Ανάλογο κλίμα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς συνέχισαν το πτωτικό τους σερί οι ευρωπαϊκές αγορές κλείνοντας και την Πέμπτη με απώλειες. Οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις υπό τον φόβο ότι η Fed μπορεί να δράσει σύντομα και να αρχίσει να μειώνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με απώλειες 0,92%, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 96%, ο DAX σημείωσε πτώση 0,43%, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,66%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIΒ έκλεισε 0,94% χαμηλότερα.

 

Οι αμερικάνικες μετοχές σημειώνουν τηνΠέμπτη έντονη μεταβλητότητα, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν για τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχουν στο χρονοδιάγραμμα της αλλαγής της νομισματικής πολιτικής της Fed.

 

Παρά τις απώλειες αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, πάνω από 50 αναλυτές προβλέπουν ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές σημειώσουν ισχυρό ράλι το 2014, ωθούμενες από την αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη και την προοπτική μιας μακράς περιόδου χαλαρής νομισματικής πολιτικής.

 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 θα τελειώσει το 2014 με κέρδη 12%, ενώ ο γερμανικός DAX θα «τρέξει» με άνοδο 10% αγγίζοντας ιστορικά υψηλά επίπεδα.

 

Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της PSA Peugeot Citroen υποχώρησαν 7,61%, λόγω της ανακοίνωσης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας ότι αναλαμβάνει απομείωση αξίας 1,1 δισ. ευρώ.

 

Νωρίτερα ανακοίνωσε ότι εξετάζει νέα εμπορικά και βιομηχανικά σχέδια με τους εταίρους της, συμπεριλαμβανομένης της κινεζικής Dongfeng Motor Group, μέσω αύξησης κεφαλαίου.

 

Οι μετοχές της βρετανικής αλυσίδας λιανικής, Metro, έκλεισαν με άνοδο 2,35%, παρα την ανακοίνωση ότια δεν θα διανήμει μέρισμα λόγω των ζημιών που σημείωσε στα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 00:31 - 13 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.