ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές αγορές

11:53 - 13 Δεκ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές αγορές
Σε νέα χαμηλά διμήνου υποχώρησαν σήμερα το πρωί οι ευρωπαϊκές μετοχές, υπό το βάρος των ανησυχιών ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν.

Αναλυτές εκτιμούν, πάντως, πως οι απώλειες θα είναι περιορισμένες χάρη στα ισχυρά επίπεδα τεχνικής στήριξης.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί κατά 0,1%, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών, ενώ οριακή πτώση 0,04% σημειώνει και ο δείκτης των blue chip της Ευρωζώνης Euro STOXX 50.

«Ο Euro STOXX 50 τεστάρει τώρα τον μέσο όρο κίνησης των 100 τελευταίων ημερών και αυτό ενδέχεται να προσφέρει στήριξη, όπως συνέβη και τον Αύγουστο», παρατηρεί τεχνικός αναλυτής της Charles Stanley.

Στο μέτωπο των μετοχών, «βουτιά» 17% σημειώνει ο τίτλος της RSA Insurance, στον απόηχο της παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου Σάιμον Λι και της προειδοποίησης για μείωση κερδών το 2013.

Απώλειες σχεδόν 10% καταγράφει και η μετοχή της PSA Peugeot Citroen, μετά την ανακοίνωση της General Motors ότι προχώρησε στην πώληση του μεριδίου 7% που κατείχε στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.