ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποιητικά τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

14:11 - 13 Δεκ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί λόγω της αβεβαιότητας που συνεχίζει να υπάρχει γύρω από το "εάν" και το "πότε" της μείωσης του προγράμματος αγοράς της Federal Reserve.

 

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 σημειώνει οριακά κέρδη 0,1%, ο FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται 0,01%, ο DAX καταγράφει κέρδη 0,19%, ο CAC 40 κινείται 0,18% υψηλότερα ενώ κέρδη 0,54% και 0,49% σημειώνουν ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB, αντίστοιχα.

 

Xθες, ο δείκτης Dow Jones "χτύπησε" το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων, μετά τα αισιόδοξα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, τα οποία αύξησαν τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αρχίσει τη σταδιακή μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, όταν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα .

 

Η γερμανική τραπεζική ρυθμιστική αρχή Bafin ζήτησε έγγραφα από την Deutsche Bank , ως μέρος της έρευνας για πιθανή χειραγώγηση των τιμών του χρυσού και του αργύρου από τράπεζες , σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Η μετοχή της τράπεζας υποχωρεί %.

 

Εν τω μεταξύ , η Ιρλανδία ετοιμάζεται για έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον υπουργό Οικονομικών Μάικλ Νούναν να δηλώνει στο CNBC ότι υπάρχει "ισχυρή αίσθηση" ότι η οικονομία αρχίζει να πατάει και πάλι στα πόδια της.

 

"Υπάρχει μια μεγάλη αίσθηση επιτυχίας στη χώρα γύρω από την ολοκλήρωση ενός στόχου που είχε τεθεί πριν σχεδόν τρία χρόνια", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. "Είχαμε μια μεγάλη οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Την αντιμετωπίσαμε με μια σειρά προοδευτικών μέτρων τα οποία εφαρμόστηκαν σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα", όπως πρόσθεσε.

Παράλληλα τόνισε ότι οι εξαγωγές είναι πιθανό να είναι η βασική κινητήρια δύναμη της οικονομίας στο επόμενο διάστημα και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της κυβέρνησης να μειώσει τα υψηλά επίπεδα χρέους .

 

Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της RSA Insurance Group σημειώνουν βουτιά 18,35% μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Σάιμον Λί, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα ότι τα προβλήματα στην ιρλανδική της μονάδα θα επηρεάσουν αρνητικά τα κέρδη του 2013 .

 

Οι μετοχές της PSA Peugeot Citroen υποχωρούν 10,01% μετά την ανακοίνωση της General Motors ότι πουλά το σύνολο της συμμετοχής της στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:34 - 13 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.