ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

20:17 - 20 Δεκ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σε θετικό έδαφος και η Wall.

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, σημειώνοντας την καλύτερη εβδομάδα τους σε οκτώ μήνες, μετά και το ράλι που κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης, στον απόηχο της αποφάσης για τη νομισματική πολιτική της Fed.

 

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε 0,41% υψηλότερα, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημείωσε άνοδο 0,33%, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,69%, ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,26% ενώ στο +0,40% και +0,61% έκλεισαν ο ΙΒΕΧ 25 και ο FTSE MIB.

 

Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, αποφάσισε να ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα, τη σταδικακή μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, περιορίζοντας τις μηνιαίες αγορές assets κατά 10 δισ. δολάρια σε 75 δισ. δολ. , ενώ επιδίωξε να μετριάσει την επίδραση της κίνησης αυτής στην αγορά, ανακοινώνοντας τη δέσμευσή της στη διατήρηση χαμηλών επιτοκίων για πολύ διάστημα ακόμη.

 

Παράλληλα, τα νέα για την πορεία της αμερικάνικη οικονομίας ενίσχυσαν την επενδυτική ψυχολογία, καθώς αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι στο γ' τρίμηνο το αμερικάνικο ΑΕΠ ενισχύθηκε 4,1% από 3,6% που είχε προβλεψει αρχικά.

 

Στα της Ευρώπης, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK στη Γερμανία, ο οποίος σημείωσε βελτίωση και σκαρφάλωσε σε υψηλό 6ετίας, υπογραμμίζοντας έτσι τη συνέχιση της ανοδικής τροχιάς για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

 

Παράλληλα, ο οίκος Standard & Poor's προχώρησε στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της ΕΕ των «28» σε ΑΑ+ από ΑΑΑ, επικαλούμενος τις αυξανόμενες εντάσεις στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό, μία κίνηση την οποία αμφισβήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Οι μετοχές της Carnival ενισχύθηκαν 3,3% λόγω της αναβάθμισής τους από τρεις επενδυτικές τράπεζες.

 

Οι μετοχές της BAE Systems υποχώρησαν 4,5% μετά την ανακοίνωση ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στη συμφωνία για την αγορά του αεροσκάφους Eurofighter Typhoon.

 

Οι μετοχές της βελγικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telenet Group σημείωσαν άνοδο 4,95%, μετά την αναβάθμιση της προοπτικής τους από την Goldman Sachs σε "buy" από "ουδέτερη".

 

Οι μετοχές της Banca Monte dei Paschi di Siena έκλεισαν 4,95% υψηλότερα λόγω των φημών ότι ο βασικός της μέτοχος μπορεί να κλείσει μια συμφωνία με άλλα τραπεζικά ιδρύματα για να ξεπληρώσει το χρέος της.

Wall

Κέρδη σημειώνει η Wall Street oδεύοντας προς την ολοκλήρωση μίας ανοδικής εβδομάδας, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων τα οποία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε ταχύτερα από το προβλεπόμενο κατά το τρίτο τρίμηνο, αυξάνοντας την αισιοδοξία για τις οικονομικές προοπτικές.

 

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,57%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,63% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,08%.

 

Το αμερικάνικο υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι η οικονομία αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό στο γ' τρίμηνο από ό,τι είχε προβλέψει νωρίτερα, με το ΑΕΠ να διαμορφώνεται τελικά στο 4,1% έναντι της προηγούμενης εκτίμησης του 3,6%.

 

Η μετοχή της Red Hat ενισχύεται 16,1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου της εταιρείας τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, ενώ προχώρησε παράλληλα και σε αύξηση των προοπτικών για το σύνολο του έτους, τόσο για τα κέρδη όσο και για τις πωλήσεις.

 

Οι μετοχές της BlackBerry σημειώνουν άνοδο 2,1% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι υπέγραψε πενταετή συμφωνία με την Foxconn της Ταϊβάν, που είναι κατασκευαστής των προϊόντων της Apple, για να τη βοηθήσει στην ανάπτυξη των smartphones για τους καταναλωτές στην Ινδονησία και σε άλλες αγορές.

 

Η μετοχή της Carnival ενισχύεται 1,42% μετά την αναβάθμιση της σύστασή της από την Credit Suisse Group σε «υπεραπόδοση» από ουδέτερη.

 

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι πιθανό να δούμε αύξηση του όγκου συναλλαγών αλλά και της μεταβλητότητας, λόγω της λήξης ων stock options σε μετοχές, δείκτες και συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, καθώς και των παραγώγων.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:27 - 20 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.