ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kέρδη και στη Wall, επιμένει ανοδικά η Ευρώπη

18:04 - 23 Δεκ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Σε θετικό έδαφος και σήμερα κινείται η Wall Street, μετά τις αισιόδοξες δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ για τις προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ, καθώς και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη καταναλωτικές δαπάνες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,41%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,43% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,68%.

 

Σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως το ΔΝΤ αναθεωρεί προς τα πάνων τις προβλέψεις του για ανάπτυξη στις ΗΠΑ λόγω των πιο σταθερών προοπτικών για το 2014.

 

Παράλληλα, οι καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών το Νοέμβριο σημείωσαν αύξηση, υπογραμμίζοντας έτσι την ανάκαμψη της αμερικάνικης οικονομίας.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν 0,5% το Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, καταγράφοντας μάλιστα τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούνιο.

 

Οι μετοχές της Apple σημειώνουν άνοδο 3,27%, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για πώληση των iPhones μέσω της China Mobile, την μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο.

 

Με τις αργίες των Χριστουγέννων στα μέσα της εβδομάδας, ο όγκος συναλλαγών στην αμερικάνικη αγορά είναι πιθανό να είναι χαμηλότερος από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα κλείσει νωρίτερα στις Τρίτη και θα παραμείνει κλειστό για την ημέρα των Χριστουγέννων.

 

Ευρώπη

Άνοδος σημειώνεται στις ευρωπαϊκές αγορές για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600 από τον Απρίλιο η οποία σημειώθηκε την Παρασκευή, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις προοπτικές ανάπτυξης για την οικονομία των ΗΠΑ, ενισχύοντας έτσι την επενδυτική ψυχολογία.


Ο δείκτης Euro Stoxx 600 ενισχύεται 0,2%, ενώ τα κέρδη του από τις αρχές του έτους αγγίζουν το 15%, οδεύοντας έτσι για τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από το 2009.

 

Ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,40%, ο DAX καταγράφει κέρδη 0,42%, ο CAC 40 βρίσκεται στο +0,01%, ενώ -0,15% και στο +0,17% κινούνται ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB.

 

Oι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν άνοδο 3,7% την περασμένη εβδομάδα μετά την απόφαση της Federal Reserve να μειώσει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων, η οποία ενίσχυσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην δύναμη της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ .

 

Το ΔΝΤ αναβαθμίζει τις προοπτικές για την οικονομία των ΗΠΑ καθώς η συμφωνία για τον προϋπολογισμό στην Ουάσινγκτον και το σχέδιο της Fed να μειώσει τις αγορές ομολόγων, μειώνουν τις ανησυχίες για το μέλλον, όπως δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της χθες στο NBC. Το ΔΝΤ είπε τον Οκτώβριο ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα αναπτυχθεί 2,6%. Η Λαγκάρντ δεν διευκρίνισε νέα στοιχεία .

Η μετοχή της Swatch σημειώνει άνοδο 1%, μετά τα νέα ότι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ελβετικών ρολογιών κέρδισε βραβείο διαιτησίας ύψους 402 εκατ. ελβετικών φράγκων.

 

Η μετοχή της Apple στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 2,65% μετά την επιβεβαίωση της συμφωνίας με την China Mobile.
Οι μετοχές της Banca Monte deo Paschi ενισχύονται 3% μετά την είδηση ότι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας θέλει να πουλήσει το 20% του μεριδίου του .

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.