ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kέρδη στη Wall

18:15 - 15 Ιαν 2014 | Σχόλια Αγοράς
Ανοδικά κινούνται οι αμερικάνικες αγορές, συνεχίζοντας το ράλι της προηγούμενης ημέρας, μετά τα στοιχεία για την μεταποίηση στην περιοχή της Νέας Υόρκης τα οποία έδειξαν σημαντική άνοδο τον Ιανουάριο, και μετά τα πολύ ισχυρά αποτελέσματα της Bank of America με τα κέρδη και τα έσοδα να ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες της Wall Street.

 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,23%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,23% και ο δείκτης Nasdaq κινείται 0,46% υψηλότερα.

«Η αγορά θα επικεντρωθεί στο επόμενο διάστημα σε μία σειρά ανακοινώσεων οικονομικών δεικτών και εταιρικών αποτελεσμάτων», όπως επισημαίνει ο Εντουαρντ Πέινβιν επικεφαλής επενδύσεων της Chase Investment Counsel. «Τα πάντα στην αγορά θα εξαρτηθούν από την εικόνα της κερδοφορίας των εισηγμένων. Ο βαθμός κατά τον οποίο οι διοικήσεις των εταιρειών θα είναι πρόθυμες να δώσουν τις προβλέψεις τους για το 2014, θα καθορίσει τον τόνο των συναλλαγών στην αγορά, τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες», όπως προσθέτει.

Η μετοχή της Bank of America ενισχύεται 3,03%  μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα δ'τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η μετοχή της Tesla Motors σημειώνει άνοδο 3,50% μετά την ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Ελον Μασκ, ότι αναμένεται η μεταφορά των πρώτων οχημάτων του Model S στην Κίνα το Μάρτιο.

Η μετοχή της Apple ενισχύεται 2,02% μετά την ανακοίνωση της China Mobile ότι οι παραγγελίες για τα iPhones αγγίζουν το 1 εκατομμύριο.

Η μεταποίση στη Νέα Υόρκη, στο βόρειο Νιου Τζέρσεϊ και το νότιο Κονέκτικατ, αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό αυτό το μήνα. Ο σχετικός δείκτης της Federal Reserve Bank σκαρφάλωσε στο  12,5, την στιγμή που οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για αύξηση στο 3,5 με 4,0.
 
Παράλληλα, τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο, για πρώτη φορά σε τρεις μήνες, αν και αύξηση συνολικά για το 2013, ήταν η μικρότερη των τελευταίων πέντε ετών.

Η Fed δημοσιοποιεί αργότερα μέσα στην ημέρα την επιχειρηματική έρευνα Beige Book, σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας σε 12 επαρχίες. Οι φορείς χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας θα συναντηθούν σε δύο εβδομάδες για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τη μείωση του ρυθμού αγορών assets.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.