ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο ράλι στη Wall

01:42 - 16 Ιαν 2014 | Σχόλια Αγοράς
Νέο ράλι στη Wall
Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές.

Ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη, για δεύτερη συνεχή μέρα οι αμερικανικές αγορές, συνεχίζοντας το ράλι της Τρίτης, με φόντο τα καλά νέα που περιελάμβανε Beige Book, τα στοιχεία για την μεταποίηση στην περιοχή της Νέας Υόρκης τα οποία έδειξαν σημαντική άνοδο τον Ιανουάριο, καθώς και τα πολύ ισχυρά αποτελέσματα της Bank of America με τα κέρδη και τα έσοδα να ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες της Wall Street.

 

O Dow σημείωσε κέρδη 0,66% στις 16.482 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,50% στις 1.848 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,76% στις 4.215 μονάδες.

 

Σύμφωνα με την επιχειρηματική έρευνα Beige Book της Fed για την κατάσταση της οικονομίας σε 12 επαρχίες, η αμερικανική οικονομία εμφάνισε ανάπτυξη σε ήπιους ρυθμούς και τον Δεκέμβριο, ενώ κάποιες περιφέρειες στις ΗΠΑ σημείωσαν περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.

 

Στην έκθεση της κεντρικής τράπεζας σημειώνεται ακόμα ότι τα δύο τρίτα των 12 περιφερειών στις ΗΠΑ ανέφεραν αύξηση στις προσλήψεις προσωπικού.

 

Η μεταποίση στη Νέα Υόρκη, στο βόρειο Νιου Τζέρσεϊ και το νότιο Κονέκτικατ, αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό αυτό το μήνα. Ο σχετικός δείκτης της Federal Reserve Bank σκαρφάλωσε στο 12,5, την στιγμή που οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για αύξηση στο 3,5 με 4,0. Παράλληλα, τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο, για πρώτη φορά σε τρεις μήνες, αν και αύξηση συνολικά για το 2013, ήταν η μικρότερη των τελευταίων πέντε ετών.

 

Οι φορείς χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας θα συναντηθούν σε δύο εβδομάδες για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τη μείωση του ρυθμού αγορών assets.

 

«Η αγορά θα επικεντρωθεί στο επόμενο διάστημα σε μία σειρά ανακοινώσεων οικονομικών δεικτών και εταιρικών αποτελεσμάτων», όπως επισημαίνει ο Εντουαρντ Πέινβιν επικεφαλής επενδύσεων της Chase Investment Counsel. «Τα πάντα στην αγορά θα εξαρτηθούν από την εικόνα της κερδοφορίας των εισηγμένων. Ο βαθμός κατά τον οποίο οι διοικήσεις των εταιρειών θα είναι πρόθυμες να δώσουν τις προβλέψεις τους για το 2014, θα καθορίσει τον τόνο των συναλλαγών στην αγορά, τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες», όπως προσθέτει.

 

Σε επίπεδο μετοχών, η JPMorgan κατέγραψε άνοδο 3,08%, η Microsoft ενισχύθηκε 2,77%, ενώ η Verizon Communication κατέγραψε κέρδη 2,55%. Η Merck υποχώρησε 0,92%, και η Wal-Mart σημείωσε πτώση 0,36%.

Ευρώπη

Το διήμερο ράλι της Wall Street, οδήγησε σε ισχυρά κέρδη τις ευρωπαϊκές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη να αγγίζει νέα υψηλά 5,5 και πλέον ετών, των γερμανικό DAX να ενισχύεται 2% και τον ιταλικό FTSE MIB να «σπάει» το φράγμα των 20.000 μονάδων.

 

Ο δείκτης Euro Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,94% στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2008, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημείωσε άνοδο 0,78%, ο DAX κατέγραψε ράλι της τάξης του 2,03%, ο CAC 40 έκλεισε 1,35% υψηλότερα και ο ΙΒΕΧ 35 ενισχύθηκε 1,38%. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB, επέστρεψε στα προ-κρίσης (της χώρας) επίπεδα και πάνω από τις 20.000 μονάδες, για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο του 2011, κλείνοντας με κέρδη 1,60%.

 

Θετικά έδρασε για την ψυχολογία της αγοράς και η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις προοπτικές της οικονομίας το 2014, όπου τόνισε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα επιταχυνθεί το 2014 και η Ευρωζώνη έχει βγει από την ύφεση.

 

Στο μέτωπο των μετοχών, η μετοχή της Burberry έκλεισε 4,63% υψηλότερα, μετά τα ισχυρά στοιχεία για τις πωλήσεις την περίοδο των εορτών, τα οποία ανακοίνωσε.

 

Οι μετοχές της Lufthansa έκλεισαν με άνοδο 3,29% μετά την αναβάθμισή τους από τη Citigroup.

 

Οι μετοχές της Fraport, της γερμανικής εταιρεία μεταφορών που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, έκλεισαν 4,42% υψηλότερα μετά την ανακοίωση των στοιχείων για αύξηση της επιβατικής κίνησης τον Δεκέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.