ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kέρδη σε Ευρώπη και Ασία

13:40 - 21 Ιαν 2014 | Σχόλια Αγοράς
Ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,03%, ο DAX σημειώνει κέρδη 0,33%, ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,21%, ο ΙΒΕΧ κινείται 0,4% υψηλότερα και ο FTSE MIB βρίσκεται στο +0,43%.

Με κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα σε μία αρκετά «γεμάτη» ημέρα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων κερδοφορίας.

 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κινείται 0,1% υψηλότερα, μετά τα κέρδη στην Ασία καθώς η κεντρική τράπεζα της Κίνας τόνωσε με νέα κεφάλαια την αγορά έτσι ώστε να περιορίσει την άνοδο των επιτοκίων της αγοράς χρήματος και να ηρεμήσει τους φόβους των επενδυτών.

 

Ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,03%, ο DAX σημειώνει κέρδη 0,33%, ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,21%, ο ΙΒΕΧ κινείται 0,4% υψηλότερα και ο FTSE MIB βρίσκεται στο +0,43%.

Η γαλλική εταιρεία ενέργειας και μεταφορών, Alstom βλέπει τις μετοχές της να υποχωρούν κατά 12%, καθώς η εταιρεία μείωσε τους ετήσιους στόχους για τα κέρδη και τις ταμειακές της ροές, επικαλούμενη την επιβράδυνση των παραγγελιών θερμικής ενέργειας.

Η Unilever, η αγγλο-ολλανδική εταιρεία προϊόντων, όπως το παγωτό Ben&Jerry's παγωτό και το τσάι Lipton, δημοσίευσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα κερδοφορίας το 2013, λόγω της βελτιωμένη επίδοσης στις αναδυόμενες αγορές. Οι μετοχές της ενισχύονται κατά 5%.

 

Οι ασιατικές μετοχές ενισχύθηκαν, καθώς οι φόβοι για σύσφιξη των πιστωτικών συνθηκών στην Κίνα υποχώρησε, ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν επίσης υποτονικός, λόγω της αργίας χθες στην Wall Street.


Οι κινεζικές μετοχές ανέκαμψαν από το χαμηλό έξι μηνών που άγγιξαν χθες, μετά την τονωτική ένεση ρευστότητας από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας σήμερα. Η κίνηση αυτή ακολουθεί την απόφαση της Δευτέρας για παροχή μετρητών απευθείας στις τράπεζες μέσω ενός μηχανισμού διευκόλυνσης της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης.

Στη Βρετανία, τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να αναβαθμίσει σήμερα τις προβλέψεις ανάπτυξης της Βρετανίας για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις τρεις μήνες, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μεγάλες οικονομίες.

 

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot Citroen επιβεβαίωσε ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την κινεζική Dongfeng Motor σχετικά με τη συμμετοχή της στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της ενισχύονται κατά 0,5%.


Τα νέα δεν είναι και τόσο καλά για την Remy Cointreau, με την εταιρεία να αναφέρει ότι οι τριμηνιαίες πωλήσεις της βυθίστηκαν19% τοις εκατό, με τις πωλήσεις κονιάκ να σημειώνουν κατακόρυφη πτώση 32%. Οι μετοχές της Remy υποχωρούν 4,4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.