ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτές τάσεις στην Wall

18:01 - 22 Ιαν 2014 | Σχόλια Αγοράς
Διακυμάνσεις και στην Ευρώπη.

Mε μικτές τάσεις κινείται η Wall Street, με την προσοχή των επενδυτών να διατηρείται και σήμερα στραμμένη στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις από το μέτωπο των οικονομικών στοιχείων.

 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,17%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,03% και ο δείκτης Nasdaq κινείται 0,18% υψηλότερα.

«Η κερδοφορία των εταιρειών είναι το μεγάλο θέμα στην Wall Street » , τονίζει ο Νταν Μόρις, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της TIAA-CREF Asset Management στη Νέα Υόρκη. Όπως πρόσθεσε, για να υπάρξει δικαιολογία για πειστική ανοδική κίνηση στην αγορά, τα κέρδη των εταιρειών είναι αυτά που πρέπει να δώσουν το σήμα.
 
Συνολικά, 25 εταιρείες του δείκτης S&P 500, συμπεριλαμβανομένων των Northern Trust, Netflix και EBay ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους σήμερα. Από τα 81 μέλη του δείκτη που έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν, το 70% έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και το 64% έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών για τις πωλήσεις.

 

Η μετοχή της IBΜ σημειώνει απώλειες 3,42% μετά τα αποτελέσματα κερδοφορίας τα οποία έδειξαν πτώσης της τάξης του 5% στις πωλήσεις και πτώση 1% στα καθαρά κέρδη για το 2013, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Τα κέρδη του δ' τριμήνου ήταν ωστόσο ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, αλλά τα έσοδά της απογοήτευσαν.

 

Η μετοχή της AMD καταγράφει  πτώση 10,31% μετά την ανακοίνωση των προβλέψεων για το α' τρίμηνο όπου αναμένει πτώση εώς και 19% στα έσοδα.

Βουτιά ύψους 6,89% σημειώνει η μετοχή της Coach μετά την ανακοίνωση για πτώση 6% στις πωλήσεις β' τριμήνου και τις αδύνμες επιδόσεις στην αγορά της Βορείου Αμερικής.

 

Η μετοχή της Texas Instruments ενισχύεται 0,96% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 1.100 θέσεων εργασίας σε ΗΠΑ, Ινδία και Ιαπωνία για λόγους μείωσης κόστους.

 

Eυρώπη

Πτωτικά «γύρισαν» οι ευρωπαϊκές αγορές παρά την αναβάθμιση της παγκόσμιας ανάπτυξης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα βαραίνουν την επενδυτική ψυχολογία.

 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κινείται 0,2% χαμηλότερα, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί 0,12%, ο DAX σημειώνει πτώση 0,12%, ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,24%, ο ΙΒΕΧ κινείται 0,70% χαμηλότερα και ο FTSE MIB βρίσκεται στο -0,23%.

 

Στην έκθεσή του με τίτλο World Economic Outlook, το ΔΝΤ προέβλεψε ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα κινηθεί στο 3,7%μ, από 3,6% που προέβλεπε τον Οκτώβριο , επικαλούμενο τη βελτίωση των συνθηκών στις προηγμένες οικονομίες.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας της Βρετανίας διαμορφώθηκε στο 7,1% στους τρεις μήνες έως το Νοέμβριο, πολύ χαμηλότερα από το 7,3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Αυτό είναι μόλις 0,1% υψηλότερο από το επίπεδο που έχει θέσει ως στόχο η Τράπεζα της Αγγλίας στο forward guidance.

 

Στην Ευρώπη, η ελίτ του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου έχει συγκεντρωθεί για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στην Ελβετία, το οποίο ξεκινά την σήμερα.

Περισσότεροι από 2.500 συμμετέχοντες παρακολουθούν το φόρουμ, που αναμένεται να επικεντρωθεί στην αυξανόμενη εισοδηματική διαφορά, η οποία αναφέρθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους κινδύνους στην έκθεση του WEF με τίτλο «Global Risks 2014» που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα.

Οι μετοχές της ABB υποχωρούν 4,4% μετά την είδηση ότι τα κέρδη του δ' τριμήνου θα χτυπηθούν από το υψηλό κόστος αναδιάρθρωσης και των ενεργειακών έργων στη Βόρειας Θάλασσας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:08 - 22 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.