ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nευρικότητα στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

15:06 - 23 Ιαν 2014 | Σχόλια Αγοράς
Ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί 0,14%, μετά τα νέα πολυετή υψηλά που άγγιξε ενδοσυνεδρικά χθες.

Πτωτικά κινούνται αυτή την ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τις απογοητεύσεις από τα αποτελέσματα εταιρικής κερδοφορίας και τα ασθενέστερα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα.

 

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί 0,14%, μετά τα νέα πολυετή υψηλά που άγγιξε ενδοσυνεδρικά χθες. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει πτώση 0,18%, ο DAX κινείται 0,18% χαμηλότερα, ο CAC 40 ενισχύεται οριακά 0,01%, ενώ στο +0,32% και στο +0,53% κινούνται ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB.

 

O ιδιωτικός τομέας της Γερμανίας αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 2,5 ετών τον Ιανουάριο, καθώς οι παραγγελίες των εργοστασίων ενισχύθηκαν, και ενώ η γαλλική επιχειρηματική δραστηριότητα συρρικνώθηκε και πάλι τον Ιανουάριο, έγινε με βραδύτερο ρυθμό από ό, τι αναμενόταν.

 

Τα στοιχεία γενικότερα για την περιοχή της Ευρώπης, ήταν ελαφρώς καλύτερα από τα αναμενόμενα, υποδηλώνοντας σημάδια ανάπτυξης. Ωστόσο η κερδοφορία των εταιρειών αποτελεί το πιο σημαντικό θέμα για την αγορά για τις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως σημειώνει ο Νικ Ζάντερς, επικεφαλής στρατηγικής στην BTIG .

 

Η εικόνα των εταιρικών κερδών είναι μικτή, με τους επενδυτές να έχουν έντονα στραμμένο το βλέμμα σε αυτήν, για να δουν εάν θα δικαιολογούνται οι υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών μετά από το ράλι του 2013.

 

Η μετοχή της Pearson σημειώνει βουτιά 7,86%, μετά την προειδοποίηση που εξέδωσε ότι τα κέρδη της από συναλλαγές το 2013 θα είναι μικρότερα από τα αναμενόμενα.

 

Ο προκαταρκτικός δείκτης Markit / HSBC του κλάδου της μεταποίησης στην Κίνα υποχώρησε στο 49,6 τον Ιανουάριο, από 50,5 το Δεκέμβριο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η δραστηριότητα στον κλάδο των εργοστασίων της Κίνας συρρικνώθηκε για πρώτη φορά σε διάστημα έξι μηνών.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:44 - 23 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.