ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αρνητικό έδαφος η Wall

19:19 - 24 Ιαν 2014 | Σχόλια Αγοράς
Σε αρνητικό έδαφος η Wall
Απώλειες και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σημαντική διόρθωση λαμβάνει χώρα στη Wall Street, με τον δείκτη Dow Jones να υποχωρεί από 100 μονάδες βάσης, καθώς το μεγάλο κύμα ρευστοποιήσεων στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, τρομάζει τους επενδυτές .

 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,78%, ο δείκτης S&P σημείωνει πτώση 0,63% και ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί 0,78%.

 

Οι αγορές σε Ασία και Ευρώπη παρασύρθηκαν επίσης πτωτικά, με την τουρκική λίρα και το ρούβλι Ρωσίας να σημειώνουν βουτιά σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου και του ευρώ, μετά τη βουτιά που σημείωσε την Πέμπτη το πέσο Αργεντινής, το οποίο κατέγραψε τις χειρότερες ημερήσιες απώλειες από την ημέρα της χρεοκοπίας το 2002, λόγω της απόφασης της κεντρικής τράπεζας της χώρας να μην στηρίξει το νόμισμα στις αγορές. Την Παρασκευή, η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να χαλαρώσει τους περιορισμούς στην κίνηση συναλλάγματος.

 

«Αν και δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε ότι υπάρχει ουσία και λόγος για το ξεφόρτωμα των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών και των ομολόγων , η πίεση στις μετοχές των ΗΠΑ στη μέση μίας αξιοπρεπούς σεζόν για τα εταιρικά κέρδη, φαίνεται κάπως άστοχη. Προς το παρόν όμως , οι αναδυόμενες αγορές δεν φαίνεται να μπορούν να ξεφύγουν από τη σκιά της Federal Reserve », τόνισε ο Αντριου Γουίλκινσον, επικεφαλής αναλυτής της Interactive Brokers.

 

Η μετοχή της Procter & Gamble ενισχύονται 4,24%, καθώς αν και η ετιαρεία ανακοίνωσε χαμηλότερα κέρδη για το δ' τρίμηνο, ωστόσο δήλωσε ότι οι προβλέψεις της για τις πωλήσεις το 2014 παραμένουν αμετάβλητες.

 

Οι μετοχές της Microsoft ενισχύονται 3,15% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη δ' τριμήνου, τα οποία ανακοίνωσε χθες αργά το βράδυ.

 

Οι μετοχές της Starbucks ενισχύονται 3,56% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη τετάρτου τριμήνου.

 

Αξιοσημείωτο σήμερα είναι πως για κάθε μία μετοχή που ενισχύεται σήμερα στην Wall Street, 11 υποχωρούν.

 

Αντίθετα, τα αμερικάνικα κρατικά ομόλογα και ο χρυσός ενισχύονται σήμερα, με την απόδοσης του 10ετούς να υποχωρεί στο 2,727% και ο χρυσός να σημειωνει άνοδο στα 1.270 δολάρια η ουγγιά.

Ευρώπη

Με απώλειες κινούνται και την Παρασκευή τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ισχυρή πτώση της Παρασκευής, καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, οι εντάθηκαν μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από την Κίνα και τις ΗΠΑ.

 

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 καταγράφει απώλειες 0,4%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί 0,20%, ο DAX σημειώνει πτώση 0,15%, ο CAC 40 κινείται 0,35% χαμηλότερα, ενώ ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB σημειώνουν απώλειες της τάξης του 1,65% και του 1,07% αντίστοιχα.

 

«Η διόρθωση ήρθε, και αφορά όλες τις αγορές , όχι μόνο την αμερικάνικη αγορά» σημειώνει ο Ναϊμ Ασλάμ, αναλυτής της AVA Trade. «Υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι 'αυτό, για παράδειγμα, η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, έχει αρχίσει γίνεται σημαντικό... βάρος για τους επενδυτές. Η άλλη μεγάλη ανησυχία για τις αγορές είναι πλέον η κερδοφορία, η οποία εμφανίζεται όλο και πιο αδύναμη, με τις περισσότερες από τις μεγάλες εταιρείες που έχουν ήδη δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους αυτή την εβδομάδα, να απογοητεύουν την αγορά», όπως προσθέτει.

 

Οι φόβοι για επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας επηρέασαν δυσμενώς το κλίμα στις ΗΠΑ , το οποίο επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια μετά τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αγορά εργασίας.

 

Στο μέτωπο των επιχειρηματικών ειδήσεων, η εφημερίδα Nikkei ανέφερε ότι η Nissan και η Renault θα συνδυάσουν τις επιχειρήσεις τους στον τομέα της κατασκευής και έρευνας, μια κίνηση που θα σώσει εξοικονομήσει και στις δύο πάνω από 400 δισεκατομμύρια γιεν ετησίως. Οι μετοχές της Renault ενισχύονται 1,5%

 

Οι μετοχές της Aberdeen Asset Management υποχωρεί 4,7% μετά την υποβάθμισή τους από την Morgan Stanley σε underweight

 

Οι μετοχές της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας Celesio ενισχύονται 5% μετά την ανακοίνωση από την αμερικάνικη McKesson ότι πέτυχε στη δεύτερη προσπάθειά της να κερδίσει τον έλεγχο της γερμανικής εταιρείας .

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.