ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Ευρώπη

20:31 - 04 Φεβ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Ευρώπη
Θετικά πρόσημα στη Wall.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Τρίτη οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα κερδοφορίας στην Ευρώπη, παρά τη σημαντική βελτίωση στη Wall Street, ύστερα από το πολύ άσχημο ξεκίνημα του Φεβρουαρίου, όπου τη Δευτέρα, ο δείκτης Dow Jones έχασε πάνω από 300 μονάδες.

 

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε 0,25% χαμηλότερα παρά τα αισιόδοξα στοιχεία από την μεταποιητική δραστηριότητα στη χώρα, όπου ο δείκτης ΡΜΙ εξέπληξε με άνοδοστο 64,6, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και περίπου επτά χρόνια. Ο FTSEurofirst 300 υποχώρησε 0,09%, ο DAX σημείωσε πτώση 0,64%, ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,24% και με κέρδη 0,30% έκλεισε ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35.

 

Στην Ισπανία, τα νέα στον τομέα της απασχόλησης ήταν απογοητευτικά, με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής να ανκοινώνει ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στη χώρα αυξήθηκε κατά 2,4% μηνιαίως τον Ιανουάριο, με το ποσοστό ανεργίας να διαμορφώνεται στο 26%.

 

Η BP ανακοίνωσε πιο αδύναμα κέρδη από το αναμενόμενο, και δήλωσεότι θα αυξήσει τη λογιστική πρόβλεψη για την πετρελαιοκηλίδα του 2010, κατά 200 εκατομμύρια δολάρια. Η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού σκότωσε 11 άνδρες και ήταν η χειρότερη υπεράκτια περιβαλλοντική καταστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι μετοχές της εταιρείας ωστόσο έκλεισαν με κέρδη 0,4%.

 

Οι μετοχές της ARM Holdings υποχώρησαν 5,91% μετά την ανακοίνωση της σημαντικής πτώσης στα καθαρά κέρδη του τετάρτου τριμήνου.
Η βρετανική Ocado - οι μετοχές της οποίας κατέγραψαν άνοδο 380% το 2013 - ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 17% στα 843 εκατ.στερλίνες το 2013 , και ότι ο Jason Gissing, ο πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs που ίδρυσε την εταιρεία , θα έφευγε . Οι μετοχές της υποχώρησαν 2,58%.

 

Στην Ασία, ο δείκτης Nikkei 225, ο οποίος υποχώρησε 4,2% στα χαμηλά τεσσάρων μηνών, εισήλθε σε περιοχή «τεχνικής διόρθωσης», που ορίζεται ως η πτώση 10% ή περισσότερο από την προηγούμενη κορυφή.

 

Παρά τις φωτεινές οικονομικές προοπτικές της Ιαπωνίας και τη βελτίωση των εταιρικών κερδών, η ιαπωνική αγορά υποχωρεί 14% από τις αρχές του έτους, με τους αναλυτές να μην αποκλείουν περαιτέρω πτώση έως και 15% κατά τη διάρκεια των προσεχών εβδομάδων, λόγω των ανησυχιών γύρω από την πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Wall

Με ήπιες ανοδικές τάσεις κινείται η Wall Street, μετά τις ισχυρές απώλειες την Δευτέρα, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις ομιλίες αξιωματούχων της Federal Reserve που συνεχίζονται, για ενδείξεις σχετικά με την υγεία της οικονομίας.

 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0622%, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,87% και ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 1,05%.

 

Ο πρόεδρος της Fed στο Ρίτσμοντ, Τζέφρει Λάκερ, θα μιλήσει την Τρίτη για τις προοπτικές της αμερικάνικη οικονομίας και ο επικεφαλής της Fed στο Σικάγο, Τσαρλς Εβανς, αναμενεται να μιλήσει για τις προκλήσεις της πολιτικής το τρέχος έτος.

 

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Fed στο Ντάλας, Ρίτσαρντ Φίσερ, επεσήμανε ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα θα πρέπει να συνεχίσει τη μείωση των αγορών ομολόγων, παρά την υποχώρηση της αγορας και την αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές.

 

Οι μετοχές διατηρούν τα κέρδη τους παρά την ανακοίνωση των στοχείων που έδειξαν πτώση των νεών παραγγελιών των εργοστασίων στις ΗΠΑ κατά 1,5% τον Δεκέμβριο από άνοδο 1,5% τον Νοέμβριο.

 

Για κάθε μία μετοχή που πέφτει αυτήν την ώρα στην Wall Street, δύο ενισχύονται με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 484 εκατ. δολάρια, ενώ ο όγκος αγγίζει τα 113 εκατ. τεμάχια.

 

Η μετοχή της Microsoft καταγράφει άνοδο 1%, μετά την είδηση του διορισμού του Satya Nadella στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft Corp, μετά από πέντε μήνες αναζήτησης του κατάλληλου προσώπου.

 

Η μετοχή της Yum Brands ενισχύεται 8% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα κέρδη του δ΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 70 σεντς ανά μετοχή από 72 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

 

Η μετοχή της McGraw Hill ενισχύεται 2,29% καθώς η ετιαρεία ανακοίνωσε κέρδη 171 εκατ. δολ. ή 62 σεντς ανά μετοχή από ζημιές 216 εκατ. δολ. ή 76 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα το 2012.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.