ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διόρθωση στη Wall

18:03 - 05 Φεβ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Πτωτικά κινείται η Wall Street την Τετάρτη μετά τα πιο αδύναμα στοιχεία για τις θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ τα οποία επιβαρύνουν την επενδυτική ψυχολογία, εν αναμονή και των στοιχείων της Παρασκευής, για τα μισχθολόγια εκτός του γεωργικού τομέα, που συμπεριλαμβάνουν τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0.41%, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0.59% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 0.86%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP, τα μισθολόγια του ιδιωτικού τομεά στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 175.000 τον Ιανουάριο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση κατά 189.000.

 

Το βλέμμα των επενδυτήν είναι στραμμένο και στις ομιλίες τωναξιωματούχων της Fed που συνεχίζονται και σήμερα, για περαιτέρω ενδείξεις γύρω από την πορεία της αμερικάνικης οικονομίας και την στρατηγική της ομοσπονδιακής τράπεζας.

 

Σήμερα είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν ο επικεφαλής της Fed στην Φιλαδέλφεια, Τσαρλς Πλόσερ και ο επικεφαλής της Fed στην Ατλάντα, Ντένις Λοκχαρτ. Η μετοχή της Time Warner υποχωρεί 1,89% μετά την ανακοίνωση της συρρίκνωσης των κερδών της κατά 12% στο δ’ τρίμηνο εξαιτίας των υψηλότερων δαπανών και αποσβέσεων. Ο κύκλος εργασιών εταιρείας διαμορφώθηκε στα 966 εκατ. , με τα έσοδα από συνδρομές να υποχωρούν 6% και τα διαφημιστικά έσοδα να ενισχύονται 2%.

 

Η μετοχή τηςHumana σημειώνει πτώση 4,04% μετά την ανακοίνωση ζημιών 19 σεντς ανά μετοχή στο δ’ τρίμηνο, διατηρώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη το 2014. Η μετοχή της Merck ενισχύεται 1.79% μετά τον ενθουσιασμό που προκάλεσε στους επενδυτές η νέα συνεργασία της για την κατασκευή φαρμάκου κατά του καρκίνου με τους ανταγωνιστές της, παρά την ανακοίνωση κερδών και πωλήσεων δ’ τριμήνου, τα οποία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.