ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στη Wall

17:55 - 07 Φεβ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street , μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας, τα οποία έδειξαν την ανεργία να υποχωρεί, ενώ οι νέες θέσεις εργασίας κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, με τους επνεδυτές να προσπαθούν να μαντέψουν την περαιτέρω στάση πολτιηκής της Fed. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,50%, ο δείκτης S&P σημειώνει πτώση 0,69%, ο Nasdaq κινείται 0,88% χαμηλότερα.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι χθες οι αμερικανικοί δείκτες σημείωσαν τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη των τελευταίων επτά εβδομάδων, λόγω των καλύτερων από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, τα οποία αποτέλεσαν ένδειξη ότι η οικονομία και η αγορά εργασίας βελτιώνονται.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας σήμερα, το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 6,6% τον Ιανουάριο από το 6,7% το Δεκέμβριο, Παράλληλα, προστέθηκαν 113.000 από 75.000 νέες θέσεις που είχαν δημιουργηθεί τον Δεκέμβριο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 189.000 νέες θέσεις εργασίας.

 

Για το σύνολο του 2013 η αμερικανική οικονομία δημιουργούσε 194.000 θέσεις εργασίας το μήνα, σε μέσο όρο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου.

 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τυχόν απογοητεύσεις από το μέτωπο της αγοράς εργασίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν την  Fed να επαναξιολογήσει την απόφαση της για μείωση του προγράμματος τόνωσης της αγοράς το οποίο έχει ξεκινήσει από τον περασμένο μήνα.

 

Οι τρεις γύροι νομισματικής τόνωης της Fed στο παρελθόν βοήθησαν στην ώθηση του S&P 500 κατά 173% υψηλότερα, από το χαμηλό 12 ετών του 2009.

 

Η μετοχή της Apple ενισχύεται κατά 1,3%  καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε αγορά ιδίων μετοχών ύψους 14 δισ. δολαρίων μέσα σε δύο εβδομάδες από την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.