ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελαφρώς πτωτικές τάσεις στη Wall

18:30 - 10 Φεβ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Θετικά πρόσημα στη Wall.

Με ελαφρώς πτωτικές τάσεις κινείται η Wall Street, με τους επενδυτές να περιμένουν να ακούσουν την επικεφαλής της Federal Reserve Τζάνετ Γέλεν, η οποία θα προχωρήσει την Τρίτη στην παρουσίαση της πρώτης έκθεσης της νομισματικής της πολιτικής, στην επιτροπή του κοινοβουλίου των ΗΠΑ.

 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,15%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,01% ενώ 0,26% υψηλότερα κινείται ο δείκτης Nasdaq.
«H Γέλεν είναι πιθανό να συνεχίσει τη σταδιακή μείωση του προγράμματος τόνωσης, στα πλαίσια της ανάλυσης την νομισματικής της πολιτικής  στο Κογκρέσο», όπως τονίζει ο Πολ Νόλτε, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Kingsview Asset Management.

 

Τα πρόσφατα στοιχεία επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την μείωση και την προοπτική της πλήρους απόσυρσης των μέτρων τόνωσης της οικονομίας από την Fed, σε συνδυασμό με την πρόσφατη αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές, χτύπησαν την επενδυτική ψυχολογία στην Wall Street, το τελευταίο διάστημα.

 

Τα στοιχεία από την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, αν και έδειξαν πτώση της ανεργίας δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών , εντείνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τις ανησυχίες.

 

Η μετοχή της McDonalds Corp κινείται 0,69% χαμηλότερα παρά την ανακοίνωση της εταιρείας για αύξηση των πωλήσεων τον Ιανουάριο σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Η μετοχή της Hasbro ενισχύεται 4,79%, παρά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας δ΄ τριμήνου όπου τα κέρδη ήταν κατώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Η μετοχή της Yelp καταγράφει αύξηση 4,31% μετά το δημοσιέυμα της Wall Street Journal το οποίο ανέφερε ότι η Yahoo θα περιλαμβάνει τις αξιολογήσεις της Yelp στις τοπικές επιχειρήσεις, στα αποτελέσματα αναζήτησής της.

Ευρώπη

Με ανοδικές τάσεις κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα κέρδη στην Ασία και το θετικό κλείσιμο στην Wall Street την Παρασκευή.
Οι μετοχές της Nokia ενισχύονται πάνω από 5% , μετά την υπογραφή συμφωνίας με την HTC.

 

Ο δείκτης Euro Stoxx 600 ενισχύεται 0,3%, ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,08%, ο DAX κινείται 0,28% υψηλότερα, ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,29% και ο ΙΒΕΧ 35 βρίσκεται στο -0,56%.

 

Η μετοχή της Nokia ενισχύεται 5,4% μετά από την συμφωνία για διευθέτηση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με την κατασκευάστρια smartphones από την Ταϊβάν, HTC

 

Οι μετοχές της Peugeot-Citroen σημειώνουν άνοδο 1,1% τοις εκατό μετά από την είδηση ότι είναι κοντά σε συμφωνία με την Dongfeng Motor Group της Κίνας να την αγορά μεριδίου στη γαλλική εταιρεία αυτοκινήτων. Το Reuters ανέφερε ότι η κινεζική εταιρεία ζήτησε να σταματήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών της στο χρηματιστήριο.

 

Η αγορά της Ευρώπης δέχεται επίσης ώθησή μετά από το θετικό κλείσιμο της Wall Street την Παρασκευή χάρη στα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, όπου έδειξαν ότι τον Ιανουάριο δημιουργήθηκαν 113.000 νέες θέσεις εργασίας και ότι το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 6,6%.

 

Η βρετανική τράπεζα Barclays ξεκίνησε έρευνα μετά από δημοσιεύματά στον τύπο ότι τα προσωπικά στοιχεία 27.000 πελατών της είχαν κλαπεί και πωληθεί. Οι μετοχές ωστόσο σημειώνουν άνοδο 0,7%.

 

Οι μετοχές της L'Oreal ενισχύονται 4,25% μετά από αναφορές στον τύπο ότι η Nestle ψάχνει να μειώσει τη συμμετοχή της στην εταιρεία.

 

Σε άλλες ειδήσεις, με μικρή πλειοψηφία 50,3%, οι Ελβετοί ψηφοφόροι είπαν «ναι» στον περιορισμό της μετανάστευσης, σ' ένα δημοψήφισμα με τίτλο «εναντίον της μαζικής μετανάστευσης» το οποίο οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ακροδεξιού κόμματος UDC του Κρίστοφ Μπλόχερ, που καταφέρεται εναντίον της μεγάλης αύξησης του αριθμού των μεταναστών μετά την ένταξη της Ελβετίας στο καθεστώς ελεύθερης μετακίνησης των προσώπων στην Ευρώπη. Αυτό δημιουργεί φόβους γύρω από τις σχέσεις της ελβετικής συνομοσπονδίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Παράλληλα, τη Δευτέρα, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ξεκινά την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ και ταξιδεύει στην Ουάσιγκτον.  Η επίσκεψη αυτή είναι ιστορική καθώς είναι η πρώτη, του Γάλλου ηγέτη στις ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.