ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στις ευρωαγορές

20:34 - 12 Φεβ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη στις ευρωαγορές
Μικτές τάσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με φόντο τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της ING Groep και της Societe Generale, αλλά και στην αύξηση των εξαγωγών της Κίνας.

 

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κέρδισε 0,04% στις 6.675 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,65% στις 9.540 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,53% στις 4.306 μονάδες. Ο συνθετικός πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με κέρδη 0,7% στις 331,85 μονάδες. Θετικά ήταν τα πρόσημα για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών δεικτών, καθώς 11 από τις 18 αγορές της Δυτικής Ευρώπης κατέγραψαν κέρδη.

 

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας, ανακοίνωσε πως θα διατηρήσει στο ιστορικό χαμηλό τα επιτόκια ακόμα και αν η ανεργία υποχωρήσει κάτω από το 7% ενώ παράλληλα προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεων για ανάπτυξη το τρέχον δημοσιονομικό έτος.

 

Στα μάκρο στοιχεία της ημέρας, συρρίκνωση κατέγραψε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Γαλλίας τον Δεκέμβριο, καθώς ενισχύθηκε το εμπορικό πλεόνασμά της. Το δεύτερο μεγαλύτερο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στην ζώνη του ευρώ, μειώθηκε στα 1,2 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο, από 1,9 δισ. ευρώ το Νοέμβριο, καθώς το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών αυξήθηκε στα 4.2 δισ. ευρώ από 3,4 δισ. ευρώ προηγουμένως.

 

Μεγαλύτερη του αναμενομένου ήταν η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat υποχώρησε κατά 0,7%. Η συρρίκνωση του Δεκεμβρίου επηρέασε το συνολικό μέσο όρο του τελευταίου τριμήνου του 2013, με τη βιομηχανική παραγωγή να κλείνει οριακά υψηλότερα κατά 0,1%. Η πτώση αποδίδεται στην πτώση της παραγωγής ενεργειακών και κεφαλαιουχικών αγαθών, η οποία υποχώρησε κατά 2,1%, ενώ η παραγωγή των διαρκών αγαθών αυξήθηκε κατά 0,4%.

 

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η παραγωγή μειώθηκε σε εννέα από τις 12 χώρες της Ευρωζώνης (οι οποίες απέδωσαν στοιχεία), με την Ελλάδα (+2,6%), την Πορτογαλία (+0,7%) και τη Σλοβενία (+2,7%), να είναι εκείνες που ανέκοψαν την μεγάλη συρρίκνωση.

 

Παράλληλα, οι εξαγωγές τον Ιανουάριο στην Κίνα σημείωσαν άνοδο 10,6% συγκριτικά με πέρυσι, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν άνοδο 2%.

 

Σε επίπεδο μετοχών, ξεχώρισε η μετοχή της Societe Generale, η οποία κέρδισε 5,1%. Κέρδη 3,7% κατέγραψε η ING. Άνοδο 5,1% σημείωσε η Norsk Hydro.

Wall

Μικτά πρόσημα στη Wall Street, με φόντο την ανακοίνωση των στοιχείων από την Κίνα που έδειξαν ότι οι κινεζικές εξαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο.

 

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,22%, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται οριακά κατά 0,01% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,21%.

 

Τα στοιχεία από την Κίνα έδειξαν ότι οι εξαγωγές σημείωσαν άλμα 10,6% ετησίως τον Ιανουάριο από άνοδο 4,3% τον προηγούμενο μήνα και κινήθηκαν πολύ ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 2%.

 

Η μετοχή της Deere & Co υποχωρεί 0,09%, παρόλο που η κατασκευάστρια εταιρεία αγροτικού εξοπλισμού δημοσίευσε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη με τις προσπάθειές της να περιορίσει το κόστος να αντισταθμίζουν την μέτρια ζήτηση για γεωργικά μηχανήματα.

 

Η μετοχή της Amazon.com υποχωρεί 1,6% μετά την υποβάθμισή της από την UBS σε neutral από buy.

 

H μετοχή της FireEye σημειώνει πτώση 5,76% μετά την ανακοίνωση της τεχνολογικής εταιρείας ότι προβλέπει χειρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου με προσαρμοσμένες απώλεια μεταξύ 51 σεντς και 56 σεντς ανά μετοχή.

 

Οι αμερικάνικοι δείκτες έχουν καταγράψει ένα ανοδικό σερί τεσσάρων ημερών, ενώ την Τρίτη τα κέρδη οδηγήθηκαν από την ομιλία της νέας επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, η οποία διαβεβαίωσε ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα δεν σχεδιάζει να αλλάξει την πολιτική της γύρω από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και τα επιτόκια της.

 

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, η Γέλεν επεσήμανε ότι η ανάκαμψη στην αγορά εργασίας είναι πολύ μακριά από το τέλος της, παρά την πρόοδο που σημειώθηκε το περασμένο έτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.