ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικά τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

14:40 - 18 Φεβ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Oι ευρωπαϊκές μετοχές διεύρυναν τις απώλειες τους μετά τα ανάμεικτα στοιχεία από τη Γερμανία και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Βρετανίας, τα οποία ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων.

 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 υποχωρεί 0,58%, μετά την ανακοίνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος της Γερμανίας, ο οποίος μειώθηκε στο 55,7 από 61,7 τον περασμένο μήνα, και κινήθηκε χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στο 50,0, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για ένα επίπεδο κοντά στο 44.

 

Ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,15%, ο DAX καταγράφει πτώση 0,25%, ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,63% και ο ΙΒΕΧ κινείται 1,07% χαμηλότερα.


Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξήθηκαν για πέμπτο συνεχή μήνα, με συνολική αύξηση 5,5% στις εγγραφές νέων αυτοκινήτων τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Σύλλογο Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της ΕΕ.

 

Η Ιρλανδία οδήγησε την ανάκαμψη στην αγορά αυτοκινήτων, με τις πωλήσεις αυτοκινήτων να αυξάνονται 32,8%.

Στην Ασία οι αγορές κινήθηκαν πτωτικά μετά την ανακοίνωση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ενώ στην Κίνα, οι επενδυτές ρευστοποίησαν τα κέρδη στον δείκτη

 

Στο μέτωπο των μετοχών, η κινεζική Dongfeng Motor Group και η PSA Peugeot Citroen ανακοίνωσαν ότι θα υπογράψουν επίσημη συμφωνία, σύμφωνα με το Reuters . Οι μετοχές της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας σημειώνουν άνοδο 0,5%.

 

Οι μετοχές της BHP Billiton κινούνται οριακά υψηλότερα κατά 0,2%, μετά την ανακοίνωσε της εταιρείας για 31% αύξηση στα κέρδη πρώτου εξαμήνου χρήσης και επεσήμανε ότι θα εξετάσει την αύξηση του μερίσματος τον Αύγουστο .

Οι μετοχές της Delhaize ενισχύονται 4,6% μετά την αναβάθμιση από την Morgan Stanley σε overweight.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.