ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά η Wall - Μιά ανάσα πριν από το ιστορικό υψηλό ο S&P

17:41 - 24 Φεβ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Ανοδικά κινείται η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον S&P 500 να απέχει μία ανάσα από το ιστορικό υψηλό επίπεδό του, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις ανακοινώσεις σημαντικών οικονομικών στοιχείων τις επόμενες ημέρες.

 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,49%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,45% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,45%.

 

Επιβράδυνση σημείωσε η ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητα τον μήνα Ιανουάριο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed στο Σικάγο, ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας υποχώρησε στις -0,39 μονάδες τον Ιανουάριο από τις -0,03 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

 

Οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για την καταναλωτική εμπιστοσύνη καθώς και και οι δείκτες Case-Shiller για τις τιμές των κατοικιών.

 

«Οι επιπτώσεις των καιρικών συνθηκών θα είναι πιθανώς ο κύριος παράγοντας ενός νέου γύρου υποτονικών οικονομικών στοιχείων αυτή την εβδομάδα», όπως προειδοποιεί ο αναλυτής της Capital Economics, Paul Dales.

 

Η Deutsche Postbank δηλώνει ότι η αμερικάνικη αγορά είναι μία bullish αλλά υγιής αγορά και χρειάζεται να δούμε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ. Η Fed έχει υπαινιχθεί ότι η ανάπτυξη είναι στο σωστό δρόμο, και είναι σημαντικό ότι τα τελευταία στοιχεία το υποστηρίζουν αυτό,όπως προσθέτει.

 

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία από την Κίνα, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, έδειξαν πως οι αυξήσεις τιμών των νέων κατοικιών επιβραδύνθηκαν για πρώτη φορά σε 14 μήνες, τον Ιανουάριο.

 

Πάντως θετικές για την επενδυτική ψυχολογία ήταν οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής στο Σίδνεϊ, όπου οι υπουργοί Οικονομικών επανέλαβαν τη δέσμευση τους να ενισχύσουν την παγκόσμια ανάπτυξη κατά δύο επιπλέον ποσοστιαίες μονάδες την επόμενη πενταετία, ενώ συμφώνησαν ότι οι κεντρικές τράπεζες του γκρουπ των 20 ισχυρότερων χωρών, θα συνεχίσουν να επικοινωνούν τη νομισματική τους πολιτική ξεκάθαρα.

Η μετοχή της Comcast ενισχύεται 1,5% μετά την είδηση ότι η Netflix συμφώνησε να πληρώσει για την άμεση πρόσβαση στο ευρυζωνικό δίκτυο της καλωδιακής εταιρείας. Η μετοχή της Netflix σημειώνει άνοδο 1,2%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.