ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε νέα ιστορικά υψηλά ο S&P

18:24 - 06 Μαρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Με κέρδη κινείται η Wall Street, στέλνοντας το δείκτη Standard & Poors 500 σε νεά ιστορικά υψηλά, καθώς τα οικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, με τους επενδυτές να παρακολουθούν ωστόσο και τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

 

 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,44%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,26% και ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,09%.

 

Η μετοχή της Kroger Co. ενισχύεται 2,6% καθώς η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Οι μετοχές της Pluristem Therapeutics σημειώνουν κέρση 5,8% καθω΄ς η εταιρέια έλαβε την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για την κατασκευή προϊόντων της θεραπείας βλαστικών κυττάρων.

Η μετοχή της Costco Wholesale υποχωρεί 3,1% καθώς τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου χρήσης της εταιρείας ήταν κατώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

H μετοχή της Staples υποχωρεί 12% καθώς η ετιαρεία ανακοίνωσε χαμηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το δ΄ τρίμηνο και προέβλεψε ότι οι πωλήσεις της θα υποχωρήσουν στο τρέχον τρίμηνο.

 

«Η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ είναι σίγουρα σε καλό δρόμο, αν και συγκρατημένη» σημειώνει ο Richard Hunter, επικεφαλής ανάλυσης μετοχών στην Hargreaves Lansdown Plc στο Λονδίνο. «Η τελευταία σειρά των οικονομικών δεδομένων παρέχει μια ευκαιρία για την ενίσχυση των αγορών οι οποίες δοκιμάζουν νέα υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα μετά το γεγονός ότι οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας φαίνεται να έχουν γίνει πολιτικές και όχι στρατιωτικές ».

Στην αγορά εργασίας, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο, την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 26.000 και διαμορφώθηκαν στις 323.000 για την εβδομάδα που έληξε την 1η Μαρτίου. Οι οικονομολόγο εκαναν λόγο για 335.000 νλεες αιτήσεις.

Σε άλλα στοιχεία, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της παραγωγικότητας στις ΗΠΑ κατά το δ’ τρίμηνο του 2013 διαμορφώθηκε στο 1,8% έναντι 3,2% που είχε αρχικά ανακοινωθεί στις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Απασχόλησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.