ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδος στη Wall, μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

18:07 - 07 Μαρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Ανοδικά κινείται γενικότερα η Wall Street μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που έδειξαν πως η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 175.000 θέσεις εργασίας το Φεβρουάριο ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, οδηγώντας έτσι τον S&P 500 σε νέο ιστορικό ρεκόρ.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,24%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,03% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 0,41%.

 

Τα νεά από την αγορά εργασίας είναι προφανώς μία πολύ καλή είδηση η οποία δείχνει ότι η αμερικάνικη οικονομία παραμένει σε ανοδική τροχιά , όπως τονίζει ο Alan Gayle, στρατηγικός αναλυτής της RidgeWorth Capital Management. «Αυτά τα στοιχεία στηρίζουν την άποψη που έχουν αρκετοί στην αγορά ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης είναι προσωρινή», όπως προσθέτει.

 

Η αύξηση της απασχόλησης κατά 175.000 άτομα τον περασμένο μήνα ακολούθησε μια αναθεωρημένη αύξηση στα 129.000 άτομα τον Ιανουάριο, που μεγαλύτερή από ό, τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, όπως έδειξαν τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας σήμερα. Η μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων σε έρευνα του Bloomberg διαμρφωνόταν στις 149.000 νέες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο. Το ποσοστό ανεργίας πάντως, αυξήθηκε απροσδόκητα από το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας και στο 6,7% από 6,6%.

 

Ο S & P 500 έχει ενισχυθεί πάνω από 1% αυτή την εβδομάδα καθώς τα οικονομικά στοιχεία από την παραγωγή μέχρι τις καταναλωτικές δαπάνες, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και οι επενδυτές εικάζουν ότι η ένταση στην Ουκρανία δεν θα επιδεινωθεί και δεν θα οδηγήσει σε μια ευρύτερη σύγκρουση.

 

Σε άλλα οικονομικά στοιχεία, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σημείωσε μικρή άνοδο τον Ιανουάριο, στα 39,1 δισ. δολάρια (+0,3%) από την αναθεωρημένη μέτρηση των 39 δισ. δολαρίων του προηγουμένου μήνα.Οι οικονομολόγοι το είχαν προβλέψει στα 38,4 δισ. δολάρια.

 

Η μετοχή της Skullcandy καταγράφει ράλι 42,80% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η Big Lots σημειώνει κέρδη 22,53% μετά τα αποτελέσαμτα κερδοφορίας τα οποία νίκησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και η μετοχή της Foot Locke ενισχύεται κατά 6,60% μετά την άνοδο στα κέρδη του δ’ τρίμηνου της εταιρείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.