ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο κόκκινο η Wall μετά το πάρτι στον S&P

18:09 - 10 Μαρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Σημαντική πτώση σημειώνουν οι δείτκες της Wall Street, μετά τη συνεδρίαση της Παρασκευής όπου ο δείκτης S&P 500 χτύπησε άλλο ένα ρεκόρ όλων των εποχών, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την επιβράδυνση των εξαγωγών της Κίνας και για το τί σημαίνει αυτό για την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,63%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,56% και ο δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση 0,56%.

Η πτώση της Wall Street είναι μια αντανάκλαση του τι συμβαίνει στην Κίνα. Οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν αρκετά έντονα, και οι Κινέζοι βλέπουν και πάλι την αξία του νομίσματός τους να μειώνεται, κάτι το οποίο κάνει τους επενδυτές να ανησυχούν για την παγκόσμια ανάκαμψη, δήλωσε ο Chris Gaffney, στρατηγικός αναλυτής στην EverBank.

 

Οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν απροσδόκητα 18,1% τον Φβερουάριο σε σχέση με τις προσδοκίες για 6,8% άνοδο.

Τον προηγούμενο μήνα οι εξαγωγές της Κίνας είχαν αυξηθεί κατά 10,6%. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 10,1%, με αποτέλεσμα η Κίνα να καταγράψει εμπορικό έλλειμμα 23 δισ. δολ. για τον Φεβρουάριο, ενώ τον Ιανουάριο είχε πλεονάσμα 32 δισ. δολ. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση των εξαγωγών κατά 6,8% μεεμπορικό πλεόνασμα 14,5 δισ. δολ.

 

Σε ομιλία του στην Τράπεζα της Γαλλίας , ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφειας, Charles Plosser δήλωσε ότι οι άσχημες καιρικές συνθήκες ενδέχεται να συγκρατήσουν την ανάπτυξη της απασχόλησης των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, αποτλεόντας έτσι έναν ακόμα κεντρικός τραπεζίτης που εκφράζει την άποψη ότι η πρόσφατη χαλάρωση της αγοράς εργασίας, μπορεί να είναι προσωρινή .

 

Οι μετοχές της McDonald υποχωρούν 0,6% καθώς η αλυσίδα fast-food ανακοίνωσε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις στα εστιατόριά της τον Φεβρουάριο .

 

Για κάθε μετοχή που ενισχύεται, περισσότερο από δύο υποχωρούν στο χρημτιστήριο της Νέας Υόρκης όπου τζίρος διαμορφώνεται στα 633 εκατ. δολα΄ρια ενώ ο όγκος αγγίζει τα 129 εκατομμύρια μετοχές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.