ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kέρδη στη Wall μετά τις δηλώσεις Πούτιν και εν όψει Fed

18:07 - 18 Μαρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Ανοδικά κινείται η Wall Street σήμερα, συνεχίζοντας το χθεσιμό άλμα, μετά τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν πως η Ρωσία δεν έχει σκοπό να διαιρέσει την Ουκρανία, ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο και στην διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά σήμερα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,71%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,62% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,82%.

Απευθυνόμενος στο ρωσικό κοινοβούλιο , ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία δεν σκοπεύι να πάρει τον έλεγχο μεγαλύτερου μέρους της Ουκρανίας, με την έγκριση ενός σχεδίου που κάνει την Κριμαία μέρος της Ρωσίας, μετά το δημοψήφισμα που θεωρήθηκε παράνομο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση , οι οποίες επέβαλαν κυρώσεις σε αξιωματούχους που κατηγορήθηκαν ότι έλαβαν μέρος στην στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας .

 

«Ενώ ο Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι δεν θέλει να χωρίσει την Ουκρανία, γεογνός που προκάλεσε την        ευφορία στις ευρωπαϊκές  και τις αμερικάνικες μετοχές, το επόμενο μεγάλο γεγονός είναι η 25η Μαΐου. Εκείνη την ημέρα οι Ουκρανοί πάνε στις κάλπες για να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο τους . Εάν ο νέος ηγέτης είναι φιλο-Ρώσος, ο Πούτιν θα έχει στην ουσία όλη τη χώρα στα χέρια του», όπως τονίζει ο Peter Boockvar , επικεφαλής αναλυτής της Lindsey Group .

 

Στα μάκρο της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις νεών κατοικιών υποχώρησαν  για τρίτο συνεχόμενο μήνα το Φεβρουάριο , ενώ η ανάκαμψη στις άδειες οικοδομών, προσφέρουν την ελπίδα ότι η αγορά κατοικίας αναδύεται από την ύφεση την οποία είχε υποστεί.

Επίσης, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε  0,1% μηνιαίως, καθώς η μείωση του κόστους της βενζίνης αντιστάθμισε την αύξηση των τιμών των τροφίμων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται και στη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve που ξεκινά σήμερα.

Η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει τις επικαιροποιημένες οικονομικές της προβλέψεις, ενώ η συνέντευξη Τύπου της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, βρεθεί στο επίκεντρο της αγοράς για πιθανές ενδείξεις γύρω από τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας. Οι αναλυτές αναμένουν πως αύριο η Fed uα ανακοινώσει την περαιτέρω μείωση του προγράμματος αγορών ομολόγων κατά 10 δισ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.