ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτές τάσεις στη Wall

18:21 - 24 Μαρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Μικτές τάσεις στη Wall
Μικτά πρόσημα και περισσότερο αρνητικές τάσεις καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, όπου ο σχετικός δείκτης υποχώρησε τον Μάρτιο μετά από ένα υψηλό τεσσάρων ετών τον περασμένο μήνα. Η έκθεση της Markit Economics έδειξε πως η δραστηριότητα των εργοστασίων επιβραδύνθηκε στις 55 μονάδες τον Μάρτιο από 57,1 τον Φεβρουάριο.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται ελαφρώς 0,3%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,51% και ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί 1,42%.
Η Wall Street Journal ανέφερε πως η Apple βρίσκεται σε συνομιλίες με την Comcast για μια υπηρεσία live streamingβίντεο στην τηλεόραση. Η μετοχή της Apple ενισχύεται 1,1%.

 

Η μετοχή της Herbalife εκτοξεύεται 6,7% καθώς η εταιρεία συμφώνησε να διορίσει τρία άτομα, τα οποία έχει προτείνει ο Carl Icahn, στο διοικητικό της συμβούλιο.

 

Η μετοχή της Microsoft υποχωρεί 1,22% μετά την είδηση ότι η εξαγορά των δραστηριοτήτων κινητής της Nokia δεν θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο, όπως είχε αρχικά οριστεί, αλλά μέσα στον επόμενο μήνα, εν αναμονή των σχετικών εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές της Ασίας. Οι αμερικάνικες μετοχές την πρασμένη εβδομάδα, σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη του τελευταίου μήνα, με τον S P 500 να καταγράφει άνοδο 1,4%, καθώς τα στοιχεία από τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας έδειξαν ότι η οικονομία ενισχύεται. Ο δείκτης χτύπησε ρεκόρ ενδοσυνεδριακά στις 21 Μαρτίου, αγγίζοντας τις 1.883,97 πριν υποχωρήσει.

 

«Η οικονομία είναι σε ανοδική πορεία και βελτιώνεται, έστω και αν ο ρυθμός βελτίωση είναι αργός», όπως σημειώνει ο Ron Saba, επικεφαλής στρατηγικής στη Horizon Investments. «Ο κόσμος βλέπει τις ΗΠΑ ως ένα είδος ασφαλούς καταφυγίου για επενδύσεις, με την αναταραχή στη Ρωσία η οποία αναμένετια να επηρεάσει περισσότερο την Ευρώπη», όπως προσθέτει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.