ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

13:07 - 07 Απρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη στο άνοιγμα της εβδομάδας, μετά την πτώση στην Wall Street την Παρασκευή και τις απώλειες σήμερα το πρωί στην Ασία, με τις εταιρίες τεχνολογίας να ηγούνται της πτώσης.

Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,36%, ο γερμανικός DAX σημειώνει απώλειες 1,04% και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει πτώση 0,5%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,5% μετά από το +1,6% της προηγούμενης εβδομάδας.

 

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκεται ο τεχνολογικός κλάδος, με την μετοχή της Iliad να υποχωρεί 5,5% και τη Nokia 2,5%, ακολουθώντας την πτώση της Παρασκευής στην Wall Street, μετά τα τελευταία ιστορικά υψηλά, και τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων που έρχονται αυτή την εβδομάδα.

Απώλειες 5,5% καταγράφει η μετοχή της Bouygues μετά την είδηση ότι χάνει τη μάχη της διεκδίκησης της Vivendi, από την Altice, η μετοχή της οποίας ενισχύεται 6,5%.

 

Η μετοχή της Holcim σημειώνει άνοδο 3,7% μετά την ανακοίνωση της ελβετικής εταιρείας για συγχώνευσή της με τη γαλλική Lafarge, δημιουργώντας έτσι την μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία στον κόσμο, με τις πωλήσεις και των 2 εταιρειών να αγγίζουν τα 32 δισ. ευρώ

 

Στο μέτωπο των μάκρο, η βιομηχανική παραγωγή στην Γερμανία αυξήθηκε περισσότερο του αναμενόμενου, με τον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής για τον Φεβρουάριο να αγγίζει το 0,4% έναντι πρόβλεψης για 0,3% και ετησίως στο 4,8% έναντι εκτίμησης για 4,7%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.