ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλίμα ευφορίας στις ευρωαγορές

12:26 - 10 Απρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Σε θετικό έδαφος κινούνται γενικότερα οι ευρωπαϊκές αγορές δείκτες, μετά την ευφορία που προκάλεσε χθες στην Wall Street η Fed, ενώ το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο ακι στην έκδοση του ελληνικού ομολόγου.

O βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,21% , ο DAX κερδίζει 0,30%,o CAC 40 σημειώνει οριακή πτώση 0,04% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 0,03%.
Χτες δημοσιοποιήθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed τα οποία έδειξαν ότι τα μέλη της νομισματικής επιτροπής έθεσαν ως όριο για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων τη μείωση της ανεργίας στο 6,5%.
Σύμφωνα με τα πρακτικά, υπάρχει ανησυχία για την αγορά εργασίας, καθώς οι πιέσεις παραμένουν, γεγονός που επιβραδύνει την ανάκαμψη και αυτό αποτελεί εμπόδιο στην αύξηση των επιτοκίων.
Η μετοχή της Royal Bank of Scotland ενισχύεται 2,1%, μετά τη συμφωνία με το βρετανικό Υπουργείο Οικονομικών για την επαναγορά μετοχών που κατέχει το δημόσιο, κι έτσι η τράπεζα έχει και πάλι το δικαίωμα να καταβάλει στο μέλλον μερίσματα στους μετόχους.
Η μετοχή της LVMH καταγράφει άνοδο 3,7% μετά την ανακοίνωση για εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων στην τελευταία διετία.
Η μετοχή της Marks & Spencer ενισχύεται 2% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου η οποία ήταν πολύ μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.