ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

19:37 - 28 Απρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές
Με θετικά πρόσημα έκλεισαν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας οι ευρωπαϊκοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από τη δραστηριοποίηση μεγάλων εταιρειών που προχωρούν σε συνέργειες, εξαγορές ή συγχωνεύσεις. Ωστόσο, τη δυναμική περιόρισε η επισφαλής κατάσταση που επικρατεί στο ζήτημα της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,21% στις 6.700 μονάδες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,47% στις 9.446 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,39% στις 4.461 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε άνοδο 0,15% στις 334,13 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι 13 σημείωσαν άνοδο.

 

Στα μάκρο στοιχεία της ημέρας, ανοδικά κινήθηκαν για 15ο συνεχή μήνα οι τιμές κατοικίας στη Βρετανία τον Απρίλιο, καθώς η δυναμική στην αγορά ακινήτων επεκτάθηκε πέραν του Λονδίνου, σύμφωνα με τη Hometrack. Συγκεκριμένα, οι τιμές στην Αγγλία και την Ουαλία αυξήθηκαν αυτόν τον μήνα κατά 0,6%, όσο είχαν αυξηθεί και τον Μάρτιο. Το 48% των περιοχών κατέγραψαν αυξήσεις στις τιμές, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο της τελευταίας δεκαετίας.

 

Σε επίπεδο μετοχών, η AstraZeneca ενισχύθηκε κατά 16%, καθώς η Pfizer επιβεβαίωσε δημοσίως έχει διατυπώσει προσφορά εξαγοράς, υποσχόμενη μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση "σημαντικό premium" για τους μετόχους.

 

Κέρδη 4,6% κατέγραψε η μετοχή της Bayer, καθώς διέρρευσε ότι η διοίκηση εξετάζει όλες τις εναλλακτικές για τη διαχείριση της θυγατρικής Bayer Material Science, εν αναμονή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Evonik Industries.

 

Απώλειες 7,2% για τη Meda, η οποία απέρριψε την πρόταση εξαγοράς της από την Mylan, τη μεγαλύτερη εταιρεία γενοσήμων στις ΗΠΑ. Η Sandvik υποχώρησε κατά 1,91% μετά τη μείωση της σύστασης της από την Deutsche Bank, σε hold από buy προηγουμένως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.