ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές

17:45 - 30 Απρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Απώλειες στη Wall, μετά τα μάκρο για το ΑΕΠ.

Η στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές εν όψει της ολοκλήρωσης της διήμερης συνόδου της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, έφερε μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Πιο αναλυτικά, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,15% στις 6.780 μονάδες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,20% στις 9.603 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,24% στις 4.487 μονάδες.

 

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε πτώση 0,07% στις 337,89 μονάδες, περιορίζοντας τα μηνιαία κέρδη του στο 1,1%. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες, οι 10 σημείωσαν πτώση.

 

Οι αγορές στρέφουν τα βλέμματα τους στην ολοκλήρωση της διήμερης συνόδου της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve η οποία ξεκίνησε την Τρίτη. Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να διαγνώσουν τις προθέσεις της Fed για το μέλλον της πολιτικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

 

Στα μάκρο στοιχεία της ημέρας, στο 0,7% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εurostat. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 0,7%, ενώ αναλυτές ανέμεναν να φτάσει υψηλότερα στο 0,8%. Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, οι αναλυτές επαναδιατύπωσαν τις εκτιμήσεις για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

 

Σε επίπεδο μετοχών, με απώλειες 2,1% έκλεισε η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), καθώς ανακοίνωσε πτώση 64% στα κέρδη πρώτου τριμήνου, αφού διαμορφώθηκαν στα 624 εκατ. ευρώ, από 1,7 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

 

Απώλειες 3,9% και για την BNP Paribas, με την αγορά να ανησυχεί για τις προβλέψεις του 1,1 δισ. δολαρίων λόγω εμπλοκής της σε έρευνες που διεξάγουν οι αμερικανικές αρχές. Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 1,668 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 1,39 δισ. ευρώ.

 

Στον αντίποδα, η Alstom ενισχύθηκε κατά 9,8%, μετά την ανακοίνωση ότι έχει εγκρίνει την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων με την General Electric, οι οποίες πιθανόν να οδηγήσουν στην εξαγορά της.

 

Κέρδη 3,1% κατέγραψε η Royal Dutch Shell, καθώς αν και ανακοίνωσε πτώση των καθαρών κερδών στα 7,3 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του έτους, οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν μόλις στα 5 δισ. ευρώ.

Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν επιβράδυνση της ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο, με τους επενδυτές να έχουν επίσης στραμμένη την προσοχή τους στην απόφασης νομισματικής πολιτικής της Fed, μετά τη διήμερη συνεδρίασή της.

 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,06%, ο δείκτης S&P καταγράφει πτώση 0,27% και 0,75% χαμηλότερα κινείται ο δείκτης Nasdaq.

H Fed αναμένεται ότι θα ανακοινώσει περαιτέρω περιορισμό του ύψους του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στα 45 δισ. δολάρια από 55 δισ. δολάρια μηνιαίως.

 

Στα μάκρο της ημέρας, το αμερικανικό ΑΕΠ σημείωσε οριακή ανάπτυξη 0,1% το πρώτο τρίμηνο του έτους - που είναι ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το τέταρτο τρίμηνο του 2012 - από 2,6% στο τελευταίο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες  οδήγησαν σε σημαντική πτώση της της οικονομικής δραστηριότητας.

 

Η μετοχή της Pepco Holdings ενισχύεται 17,5% μετά τη συμφωνία εξαγοράς της από την Exelon έναντι 27,25 δολαρίων ανά μετοχή.

 

Η μετοχή της Time Warner επίσης ενισχύεται 0,3% καθώς τα αποτελέσματα του α' τριμήνου της εταιρείας ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

 

Η μετοχή του Twitter υποχωρεί 12,01% μετά την ανακοίνωση αύξησης ζημιών στο α' τρίμηνο, αν και τα έσοδα υπερδιπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το αντίστοιχ περσινό τρίμηνο.

 

H μετοχή της eBay καταγράφει πτώση 5,81% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' τριμήνου όπου  εμφάνισε ζημιές, αν και σημείωσε αύξηση των πωλήσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:09 - 30 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.