ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

20:09 - 14 Μαϊ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές
Στο κόκκινο η Wall.

Με οριακές διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα έκλεισαν την Τετάρτη οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ήπιες αναπροσαρμογές χαρτοφυλακίων.

 

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,07% στις 6.878 μονάδες, ο γερμανικός DAX παρέμεινε αμετάβλητος στις 9.754 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,09% στις 4.501 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι 12 σημείωσαν απώλειες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε απώλειες 0,09% στις 341,59 μονάδες

 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, στο διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2014 η ανεργία στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 6,8% από 6,9% το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανέμεναν οι αναλυτές.

 

Στη Γερμανία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,2% τον Απρίλιο, αλλά αυξήθηκε κατά 1,3% σε ετήσια βάση. Τα στοιχεία συντηρούν τις ανησυχίες ότι ο πληθωρισμός στις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός στις 17 χώρες μέλη της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στο 0,7% τον Απρίλιο, αρκετά χαμηλότερα από το επίπεδο του 2% που έχει θέσει ως στόχο η ΕΚΤ μεσοπρόθεσμα.

 

Σε επίπεδο μετοχών, η Nordex ενισχύθηκε κατά 10%, καθώς αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την πορεία των πωλήσεων το 2014 στα 1,5-1,6 δισ. ευρώ, από 1,5 δισ. ευρώ προηγουμένως.

 

Κέρδη 6,3% κατέγραψε η Teleperformance, η οποία το πρώτο τρίμηνο του έτους κατέγραψε αύξηση εσόδων 3%, επιβεβαιώνοντας το επιχειρηματικό πλάνο του έτους.

 

Στον αντίποδα, η Mediaset υποχώρησε κατά 7,4%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της για το πρώτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα 12,5 εκατ. ευρώ, από 9,3 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

Wall

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σε αρνητικό έδαφος κινείται η Wall Street, μετά το νέο ρεκόρ που κατέγραψαν, την Τρίτη, τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500, με την Τετάρτη να είναι υποτονική σε ότι τις ανακοινώσεις τόσο μακροοικονομικών στοιχείων όσο και εταιρικών κερδών.

 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,31%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει πτώση 0,18% και ο δείκτης Nasdaq κινείται 0,17% χαμηλότερα.

 

"Οι αμερικάνικοι δείκτες χτύπησαν νέα ρεκόρ την Τρίτη με την στήριξη της κερδοφορίας των εταιρειών, όπου οι στατιστικές δείχνουν πως μεταξύ των 456 εταιρειών του S &P 500 που έχουν μέχρι στιγμής δημοσιεύσει αποτελέσματα, το 76% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη, και το 53% έχει νικήσει τις εκτιμήσεις για τα έσοδα", επισημαίνει ο Andrew Wilkinson, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Interactive Brokers.

 

Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,6% τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, την μεγαλύτερη από το Σεπτέμβριο του 2012, συμπληρώνοντας έτσι τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα ανόδου. Χωρίς τα τρόφιμα και την ενέργεια, οι τιμές σημείωσαν άνοδο 0,5% μηνιαίως.

 

Η μετοχή της Deere & Company υποχωρεί %, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, όπου η εταιρεία σημείωσε πτώση κερδών και εσόδων.

 

Η μετοχή της Macy's ενισχύεται % μετά την ανακοίνωση αύξησης του μερίσματος καθώς και του μεγέθους του προγράμματος αγορών ιδίων μετοχών, ενώ τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.