ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στη Wall λόγω άσχημων εταιρικών αποτελεσμάτων

16:54 - 20 Μαϊ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Πτωτικά κινείται η Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα και τις ομιλίες των αξιωματούχων της Fed να συγκεντρώνουν τα βλέμματα των επενδυτών, ενώ δεν αναμένεται κάποια σημαντική ανακοίνωση από το μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων.

 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,19%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει πτώση 0,15% και 0,25% χαμηλότερα κινείται ο δείκτης Nasdaq.

Η μετοχή της Home Depot ενισχύται 2,22% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων  α΄ τριμήνου, όπου η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 1,38 δισ. δολάρια από 1,23 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 2,9% στα 19,69 δισ. δολάρια.

 

Η μετοχή της Staples καταγράφει βουτιά 10,75 %  μετά την ανακοίνωση της εταιρείας  ότι τα κέρδη του α΄ τριμήνου υποχώρησαν 43% στα 96,2 εκατ. δοάρια, από 169,9 εκατ. δολάρια πέρυσι και ότι οι πωλήσεις υποχώρησαν 2,8% στα 5,65 δισ. δολάρια.

 

«Χρειάζεται να υπάρξουν καταλύτες για να κινηθεί η αγορά υψηλότερα», επισημαίνει ο  Espen Furnes, διαχειριστής κεφαλαίων στην Storebrand Asset Management. «Τα μάκρo εξακολουθούν να στέλνουν σαφή μηνύματα προς την περαιτέρω βελτίωση της οικονομίας. Το μόνο ζήτημα είναι ότι η αποτίμηση των αμερικάνικων μετοχών έχει αρχίσει και γίνεται όλο και λιγότερο ελκυστική. Αυτό θα μπορούσε να καταστήσει την αγορά πιο ευάλωτη σε μια πιθανή διόρθωση», όπως προσθέτει.

 

Την προσοχή της αγοράς συγκεντρώνουν σήμερα η ομιλία του προέδρου της Fed της Φιλαδέλφεια, Charles Plosser για τις οικονομικές προοπτικές, καθώς και τη ομιλία του προέδρου της Fed στη Νέα Υόρκη, William Dudley.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.