ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στις ευρωαγορές

19:47 - 21 Μαϊ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη στις ευρωαγορές
Μεγάλη άνοδος στη Wall.

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανατρέποντας το αρχικό αρνητικό κλίμα, με αφορμή τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη.

 

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,24% στις 6.821 μονάδες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,56% στις 9.698 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,37% στις 4.469 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε κέρδη 0,5% στις 339,95 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι 16 σημείωσαν κέρδη.

 

Στα μάκρο στοιχεία της ημέρας, περαιτέρω βελτίωση εμφάνισε το Μάιο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη, αφού διαμορφώθηκε στις -7,1 μονάδες έναντι -8,70 μονάδων τον Απρίλιο. Οι αναλυτές ανέμεναν βελτίωση στις -8,20 μονάδες.

 

Επίσης, συρρίκνωση παρουσίασε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Συγκεκριμένα, το πλεόνασμα μειώθηκε, σε προσαρμοσμένους όρους, στα 18,8 δισ. ευρώ τον Μάρτιο από 21,8 δισ. ευρώ που ήταν τον Φεβρουάριο. Στο 12μηνο που έληξε τον Μάρτιο του 2014, το πλεόνασμα ανήλθε στο 2,5% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, 1,8% υψηλότερα σε σχέση με το 12μηνο που έληξε τον Μάρτιο του 2013.

 

Σε επίπεδο μετοχών, κέρδη 3,3% κατέγραψε η Maersk, η οποία αναβάθμισε το ετήσιο outlook της σήμερα, μετά την ανακοίνωση αύξησης καθαρών κερδών κατά 62% το α' τρίμηνο, καθώς τα χαμηλότερα κόστη αντιστάθμισαν τους μειωμένους ναύλους στον κλάδο των container.

 

Η EON κέρδισε 3,3%, καθώς η RBC Capital Markets αναβάθμισε τη σύσταση της σε outperform, από underperform προηγουμένως. Κέρδη 3,2% και για την RWE, η οποία επίσης αναβαθμίστηκε από την RBC σε sector perform.

 

Στον αντίποδα, απώλειες 1,2% κατέγραψε η BNP Paribas, καθώς όσο περνά ο καιρός το πρόστιμο που ζητούν οι αμερικανικές αρχές να καταβάλει η γαλλική τράπεζα για τη διευθέτηση ομοσπονδιακής και πολιτειακής έρευνας σχετικά με τις συναλλαγές της τράπεζας με χώρες οι οποίες υπόκειντο σε κυρώσεις όπως το Σουδάν και το Ιράν, ανεβαίνει. Το πρόστιμο δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 5 δισ. δολάρια, ποσό διπλάσιο από τα 2,6 δισ. δολάρια που συμφώνησε να καταβάλει η Credit Suisse για διακανονισμό της υπόθεσης στήριξης αμερικανών φοροφυγάδων.

Wall

Έντονα ανοδικά κινείται η Wall Street, με τη βοήθεια των θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκονται οι ομιλίες υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Fed για ενδείξεις γύρω από την στρατηγική της νομισματικής της πολιτικής και η δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας.

 

Ο δείκτης Dow Jones ενσιχύεται 0,83%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,60% και ο δείκτης Nasdaq κινείται 0,52% υψηλότερα.

 

Η μετοχής της Lowe's σημειώνει πτώση 2,15% παρά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου όπου η εταιρεία σημείωσε κέρδη 624 εκατ. δολάρια από 540 εκατ. δολάρια ένα χρόνο πριν, ενώ οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 2,4%.

 

Η μετοχή της Tiffany ενισχύεται 8,9% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενομένων αποτελεσμάτων τριμήνου, όπου η εταιρεία σημείωσε κέρδη 126 εκατ. δολάρια από 84 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν 13%.

 

Η μετοχής της FactSet καταγράφει κέρδη 1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου τα οποία νίκησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών,ενώ παράλληλα η εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το 2015.

 

Την προσοχή της αγοράς συγκεντρώνει την Τετάρτη, τόσο η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed όσο και η ομιλία της επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας, Janet Yellen , ενώ ομιλίες θα δώσουν ο William Dudley, πρόεδρος της Fed στη Νέα Υόρκη, η Esther George πρόεδρος της Fed στο Κάνσας και ο Narayana Kocherlakota, πρόεδρος της Fed στη Μινεάπολη

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.