ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε νέα ιστορικά υψηλά ο S&P 500

18:17 - 27 Μαϊ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Σε έντονα θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της Wall Street με τον S&P 500 να καταγράφει νέο ιστορικό ρεκόρ, μετά τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, τις τιμές των κατοικιών και τις παραγγελίες διαρκών αγαθών τα οποία υπογραμμίζουν την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,45%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,54% και ο δείκτης Nasdaq κινείτια 0,97% υψηλότερα.

 

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σκαρφάλωσε στις 83 μονάδες, από 81,7 μονάδες τον Απρίλιο,  ο δείκτης για τις προσδοκίες των καταναλωτών ενισχύθηκε στις 84,8 μονάδες τον Μάιο από 83,9 μονάδεςτον Απρίλιο, και ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών σημείωσε αύξηση στις 80,4 μονάδες από 78,5 μονάδες πριν.

 

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν 0,8% μηνιαίως τον Απρίλιο, με την βοήθεια της ενίσχυσης κατά 39,3% των παραγγελιών για αγαθά του κλάδο της άμυνας.

 

Τα στοιχεία από την αγορά κατοικίας ήταν αισιόδοξα, με τις τιμές να συνεχίζουν ανοδικά και τον Μάρτιο αν και ο ρυθμός έχει επιβραδύνει σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες.

 

Σε μη προσαρμοσμένη βάση, ο δείκτης για τις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές αυξήθηκε 0,8% τον Μάρτιο από τον προηγούμενο μήνα, και ο δείκτης για τις 20 μεγαλύτερες περιοχές αυξήθηκε 0,9%.

 

Η μετοχή Pfizer σημειώνει άνοδο 0,5% μετά την ανακοίνωση της ετιαρείας χθες  ότι δεν θα υποβάλει νέα προσφορά για την εξαγορά της AstraZeneca, μετά την απόρριψη της τελευταίας και τελικής πρότασης.

 

Η μετοχή της Apple ενισχύεται 1,5% μετά την είδηση ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει την νέα ενσωματωμένη στις συσκευές iOS εφαρμογή, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το τι γινεται στο σπίτι τους, από μακριά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.