ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές

20:48 - 29 Μαϊ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές
Αντίδραση στη Wall, παρά τα άσχημα στοιχεία για το ΑΕΠ.

Οριακές μεταβολές σημειώθηκαν, την Πέμπτη, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,29% στις 6.871 μονάδες, ο γερμανικός DAX παρέμεινε αμετάβλητος στις 9.939 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,01% στις 4.531 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε οριακή άνοδο 0,06% στις 344,51 μονάδες.

 

Οι αγορές σε Αυστρία, Λουξεμβούργο, Δανία, Φινλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σουηδία και Ελβετία ήταν κλειστές την Πέμπτη, λόγω της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου.

 

Σε επίπεδο μετοχών, η Man Group κέρδισε 5,8%, καθώς έγινε γνωστό ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της Numeric, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια που φτάνουν τα 13,9 δισ. δολάρια.

 

Η UbiSoft ενισχύθηκε κατά 6,3%, καθώς ανέφερε ότι το νέο βιντεο-παιχνίδι της, το Watch Dogs πούλησε μέσα σε 24 ώρες περισσότερο από κάθε άλλο τίτλο της.

 

Η Tate & Lyle κέρδισε 3,8%, ανατρέποντας το -1,5%, που σημείωσε τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης. Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη 322 εκατ. στερλινών, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 326 εκατ. στερλίνες.

 

Στον αντίποδα, η Kingfisher υποχώρησε κατά 4,4%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη από τις λιανικές πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 142 εκατ. στερλίνες, έναντι 152 εκατ. στερλίνες που ανέμεναν οι αναλυτές.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ευρωαγορές τηρούν επίσης στάση αναμονής εν όψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και εκτιμάται ότι θα ληφθούν μέτρα στήριξης της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Wall

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ανοδικά κινείται η  Wall Street παρά τα στοιχεία από το μέτωπο των μάκρο που έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη συρρίκνωση του αμερικανικού ΑΕΠ στο α' τρίμηνο.

 

Ο δείκτης Down Jones ενισχύεται 0,10%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,27% και ο δείκτης Nasdaq κινείται 0,33% υψηλότερα.

 

Η αμερικανική κυβέρνηση αναθεώρησε επί τα χείρω την Πέμπτη τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας στην αρχή του έτους, ανακοινώνοντας συρρίκνωση του ΑΕΠ με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των εκτιμήσεων των αναλυτών. Ειδικότερα, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 1,0% το πρώτο τρίμηνο σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου. Τα αρχικά στοιχεία του υπουργείου είχαν δείξει οριακή αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,1%.

 

Σημειώνεται ότι η αμερικανική οικονομία είχε να συρρικνωθεί από το πρώτο τρίμηνο του 2011, όταν το ΑΕΠ είχε υποχωρήσει κατά 1,3%.

 

Οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 24 Μαΐου μειώθηκαν κατά 27.000 και διαμορφώθηκαν συνολικά στις 300.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικάνικο υπουργείο Απασχόλησης, την στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν υποχώρηση στις 319.000.

Ο μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε κατά 11.250 στις 311.500 αιτήσεις, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007.

 

Η μετοχή της Apple ενισχύεται 0,95% μετά την εξαγορά της Beats Electronics έναντι 3 δισ. δολαρίων. Ο CEO της Apple,Tim Cook, σε συνέντευξή του ανέφερε ότι η Apple θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει εκ νέου μια δική της μουσική υπηρεσία αλλά τελικά αυτό δεν χρειάστηκε μιας και ήταν προτιμότερο να εξαγοράσει μια ήδη υπάρχουσα.

 

H μετοχή της Hillshire Brands σημειώνει ράλι 15,24% μετά την προσφορά για την εξαγορά της από την Tyson Foods, έναντι 50 δολαρίων ανά μετοχή.

 

Η μετοχή της Costco Wholesale υποχωρεί 0,6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου της ετιαρείας τα οποία ήταν κατώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.