ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

20:56 - 25 Ιουν 2014 | Σχόλια Αγοράς
Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές
Κέρδη για τη Wall, παρά τα άσχημα στοιχεία για το ΑΕΠ.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν την Τετάρτη οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με φόντο τις επιχειρηματικές εξελίξεις και τις ανησυχίες των επενδυτών για την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

 

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,78% στις 6.734 μονάδες, ο γερμανικός DAX έχασε 0,71% στις 9.868 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 1,27% στις 4.461 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε πτώση 1,05% στις 341,94 μονάδες. Εκτός της Πορτογαλίας και της Ισλανδίας, όλοι οι ευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν την Τετάρτη με απώλειες.

 

Σε επίπεδο μετοχών, η GDF Suez υποχώρησε κατά 2,3%, με τη γαλλική κυβέρνηση να προωθεί το σχέδιο πώλησης του 3,1% της εταιρείας, ποσοστό που δεν αποκλείεται τελικά να φτάσει ακόμη και στο 3,6%.

 

Απώλειες 19% για την Banca Monte dei Paschi di Siena, καταγράφοντας πτώση για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με την αγορά να επικρίνει την αύξηση κεφαλαίου ύψους 5 δισ. ευρώ που έχει ξεκινήσει.

Wall

Ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες έπειτα από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, παρά τα άσχημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ στις ΗΠΑ.

 

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,23%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,36% και ο Nasdaq κερδίζει 0,50%. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,7% από τις αρχές του Ιουνίου και αναμένεται να κλείσει τον πέμπτο κατά σειρά ανοδικό μήνα.

 

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 2,9% κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, στη χειρότερη επίδοση από το 2009. Οι παραγγελίες για επιχειρηματικό εξοπλισμό, όμως, αυξήθηκαν το Μάιο, σε μία ένδειξη αύξησης των επενδύσεων από τις επιχειρήσεις, που αναμένεται να στηρίξει την οικονομία το επόμενο διάστημα.

 

Στις μετοχές που πρωταγωνιστούν στη συνεδρίαση, ο κολοσσός των σπόρων Monsanto ενισχύεται, έπειτα από την ανακοίνωση προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 10 δισ. δολαρίων. Η Monsanto σημειώνει ράλι 5,3%, αφότου αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της χρονιάς και ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προβλέψεων.

 

Κέρδη 4,7% για την CBS Corp., αφότου το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η Aereo Inc. παραβιάζει τα δικαιώματα μεταδόσεών της. Η Aereo απειλούσε ολόκληρη τη βιομηχανία του τηλεοπτικού περιεχομένου, πουλώντας τα προγράμματα στο ίντερνετ, χωρίς να πληρώνει για τα δικαιώματα.

 

Κατά 3,1% ενισχύεται η Bristol-Myers Squibb, αφότου μελέτη πειραματικού φαρμάκου της έδειξε βελτίωση των πιθανοτήτων επιβίωσης για ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του δέρματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.