ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές

19:53 - 02 Ιουλ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές
H Wall βλέπει τις 17.000 μονάδες.

Συγκρατημένοι ήταν οι επενδυτές την Τρίτη, καθώς αναμένουν την συνεδρίαση της ΕΚΤ, την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να καταγραφούν μετριοπαθείς κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

 

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,19% στις 6.816 μονάδες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,09% στις 9.911 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,36% στις 4.445 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε άνοδο 0,3% στις 345,8 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι 12 σημείωσαν άνοδο.

 

Στα μάκρο στοιχεία της ημέρας, πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη, για πέμπτο συνεχή μήνα, τον Μάιο, σε μια ένδειξη ότι η νομισματική ένωση δεν θα βγει σύντομα από την περίοδο του χαμηλού πληθωρισμού ο οποίος απειλεί την ανάκαμψη. Η κοινοτική στατιστική υπηρεσία Eurostat ανακοίνωσε πως οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,1% από τον περασμένο Απρίλιο και κατά 1% σε σχέση με τον Μάιο του 2013. Η συνεχής μείωση των τιμών παραγωγού υποδηλώνει ότι οι τιμές καταναλωτή είναι απίθανο να αυξηθούν σημαντικά τους επόμενους μήνες. Τη Δευτέρα, η Eurostat ανακοίνωσε πως το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού παρέμεινε σταθερό στο 0,5% τον Ιούνιο

 

Παράλληλα, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν για 14ο συνεχόμενο μήνα, καταγράφοντας άνοδο 11,8% τον Ιούνιο. Σε σύγκριση με τον περασμένο Μάιο, η αύξηση ήταν της τάξεως του 1%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών που έκαναν λόγο για 0,6% αύξηση από μήνα σε μήνα και 11,2% σε ετήσια βάση.

 

Σε επίπεδο μετοχών, η Orange υποχώρησε κατά 3,7%, μετά την ανακοίνωση ότι εξέτασε όλες τις παραμέτρους για τη συμμετοχή της στον μετασχηματισμό της γαλλικής αγοράς τηλεπικοινωνιών και κατέληξε ότι δεν θα την ενδιέφερε να συμμετάσχει στις εξελίξεις.

 

Στον αντίποδα, η Dufry ενισχύθηκε κατά 2,4% μετά την αναβάθμιση της από την Goldman Sachs σε buy από neutral προηγουμένως.

 

Με κέρδη 4,6% έκλεισε η Chr. Hansen, η οποία ανακοίνωσε κέρδη 37,4 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο χρήσης, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 35,9 εκατ. ευρώ.

 

Στο +0,6% βρέθηκε η Bayerische Motoren Werke (BMW), καθώς υπήρξαν διαρροές ότι εξετάζει επενδύσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων στη μονάδα του Μεξικού. Η μονάδα θα παράγει 150 χιλ. αυτοκίνητα από το 2019, όταν και θα αρχίσει επίσημα η παραγωγή.

Wall

Κίνηση για νέα υψηλά από τους αμερικανικούς δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι οποίοι λαμβάνουν ισχυρή στήριξη από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αγορά εργασίας, ωστόσο τα ιστορικά υψηλά στα οποία κινούνται προκαλούν ανησυχία.

 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,09% , ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,12% και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,03%.

 

Στο ταμπλό, η Rackspace ενισχύεται κατά 8,1%, καθώς έχει διαρρεύσει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με ιδιώτες επενδυτές για την συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου. Το deal μπορεί και να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, ενώ η Morgan Stanley έχει αναλάβει σύμβουλος των διαπραγματεύσεων.

 

Η Bank of America ενισχύεται κατά 1,2%, μετά την αναβάθμιση της από την Deutsche Bank σε buy από hold προηγουμένως.

 

Στον αντίποδα, η GoPro χάνει 3,3%, διορθώνοντας από το χθεσινό +20%, το οποίο προκλήθηκε από τον διπλασιασμό της τιμής της αύξησης κεφαλαίου.

 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αυξημένες κατά 281 χιλ. ήταν οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της ADP. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια αύξηση της τάξεως των 210 χιλ., έναντι 179 χιλ. νέων θέσεων εργασίας που είχαν καταγραφεί τον Μάιο.

 

Η προσοχή στρέφεται πλέον στα επίσημα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, που θα συμπεριλαμβάνει την απασχόληση στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 215 χιλ. τον Ιούνιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.