ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στις ευρωαγορές

19:50 - 07 Ιουλ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Απώλειες στις ευρωαγορές
Αρνητικά πρόσημα και στη Wall.

Τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων δύο εβδομάδων κατέγραψαν τη Δευτέρα οι ευρωπαϊκοί δείκτες. Ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,61% στις 6.824 μονάδες, ο γερμανικός DAX έχασε 1,03% στις 9.906 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 1,41% στις 4.406 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε πτώση 0,9% στις 344,86 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες, μόνο αυτός της Ισλανδίας έκλεισε με άνοδο.

 

Στα μάκρο στοιχεία της ημέρας, μειωμένη κατά 1,8% ήταν η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, σε μηνιαία βάση τον Μάιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα άνω των δύο ετών. Τα στοιχεία ήταν πολύ χειρότερα από τις εκτιμήσεις, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν πως η παραγωγή θα παρέμενε αμετάβλητη. Εν τω μεταξύ, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναθεώρησε προς τα κάτω τα στοιχεία του Απριλίου σε πτώση 0,3%.

"Έπειτα από ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε του τελευταίους μήνες", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γερμανικό υπουργείο, επικαλούμενο μεταξύ άλλων την αδυναμία στον κατασκευαστικό κλάδο αλλά και γεωπολιτικούς παράγοντες.

 

Επίσης, το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη σημείωσε αναπάντεχη βελτίωση τον Ιούλιο χάρη στα μέτρα που έλαβε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στις βελτιωμένες προοπτικές της παγκόσμιας οικονομία, με βάση τον δείκτη Sentix. O συγκεκριμένος δείκτης άγγιξε το 10,1 τον Ιούλιο από το 8,5 του Ιουνίου, μετά από δύο συνεχούς πτωτικούς μήνες.

 

Σε επίπεδο μετοχών, η Sky Deutschland υποχώρησε κατά 3,8%, μετά την υποβάθμιση της από τη Nomura Holdings σε neutral, από buy προηγουμένως, αναθεωρώντας επί τα χείρω τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του 2015, του 2016 και του 2017.

 

Κατά 3,8% υποχώρησε η Quindell, καθώς έχουν επανέλθει οι ανησυχίες για την πορεία της κερδοφορίας της εταιρείας.

 

Στον αντίποδα, η PostNL ενισχύθηκε κατά 18%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη το 2014 θα διαμορφωθούν στα 260 -290 εκατ. ευρώ, υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 220 εκατ. ευρώ.

Wall

Ανάλογο κλίμα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς αρνητικά πρόσημα καταγράφουν από την έναρξη της συνεδρίασης και οι αμερικανικοί δείκτες, μετά το long weekend, προχωρώντας σε διόρθωση μετά την κατάκτηση των ιστορικών υψηλών.

 

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,36% , ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση 0,69% και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,48% .

 

Σε επίπεδο μετοχών, η Applied Materials ενισχύεται κατά 2,3%, καταγράφοντας την ισχυρότερη άνοδο στον δείκτη S&P 500, μετά την αναβάθμιση της από την JPMorgan σε overweight, από neutral προηγουμένως.

 

Στον αντίποδα, η Peabody Energy υποχωρεί κατά 2,2%, μετά την υποβάθμιση της από την Deutsche Bank σε hold, από buy προηγουμένως. Η γερμανική τράπεζα μείωσε και την τιμή στόχο στα 19 δολάρια, από 22 δολάρια προηγουμένως.

 

Την Τρίτη ξεκινά ατύπως η περίοδος ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου για τις εταιρείες, με την Alcoa να είναι η πρώτη που θα ανακοινώσει πως διαμορφώθηκαν τα μεγέθη της. Οι αναλυτές αναμένουν οι εταιρείες του S&P 500 να δείξουν ότι τα κέρδη τους αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.