ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδος στις ευρωαγορές

20:00 - 09 Ιουλ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Άνοδος στις ευρωαγορές
Θετικά αντιδρά η Wall Street.

Ανέκαμψαν την Τετάρτη οι ευρωπαϊκές αγορές, με εξαίρεση αυτή του Λονδίνου. Ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,30% στις 6.718 μονάδες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,36% στις 9.808 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,40% στις 4.360 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε οριακά στις 339,96 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες, οι 10 σημείωσαν άνοδο.

 

Εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και το κείμενο των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης της Fed που πραγματοποιήθηκε στις 17-18 Ιουνίου, από το οποίο οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να διαγνώσουν τις προθέσεις των μελών της νομισματικής επιτροπής για την πολιτική που θα ακολουθήσουν στο επιτόκιο. Συνήθως, στα πρακτικά περιλαμβάνονται σχόλια από αξιωματούχους για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, και γενικά στοιχεία τα οποία δεν έχουν ακόμη αποτιμηθεί από την αγορά.

 

Σε επίπεδο μετοχών, η Banco Espirito Santo υποχώρησε κατά 5,3%, στον απόηχο της είδησης ότι η Banque Privee Espirito Santo, μονάδα του Spirito Santo Financial Group, έχασε την προθεσμία εξόφλησης βραχυπρόθεσμου χρέους.

 

Η Sodexo υποχώρησε κατά 1,6%, μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις του εννεαμήνου της χρήσης 2014 διαμορφώθηκαν στα 13,8 δισ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 13,9 δισ. ευρώ.

 

Η Admiral Group σημείωσε απώλειες 5,4%, καθώς υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τν κερδοφορία του έτους, ενώ ανέφερε ότι οι προοπτικές της εταιρείας δεν έχουν μεταβληθεί επί τα βελτίω.

 

Στον αντίποδα, η Seadrill ενισχύθηκε κατά 1,1%, ανακάμπτοντας από το χθεσινό -5,4% που προκάλεσε η ανακοίνωση ότι η τιμή μετατροπής ομολογιών σε μετοχές δεν είναι ελκυστική.

Wall

Ανάλογο κλίμα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς ανοδικά κινούνται και οι αμερικανικοί δείκτες, αντιδρώντας μετά από το διήμερο sell off. Η Wall Street λαμβάνει ώθηση από τους κλάδους μικρής κεφαλαιοποίησης και διαδικτύου, ενώ αναμένει και τα πρακτικά από την προηγούμενη συνεδρίαση της Fed.

 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,24%, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,47% και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,27%.

 

Στο ταμπλό η Alcoa ενισχύεται κατά 3,8%, με την αγορά να επικροτεί τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η Alcoa κατέγραψε κέρδη ύψους 138 εκατ. δολαρίων ή 12 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 119 εκατ. δολαρίων ή 11 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

 

Στον αντίποδα, η Gigamon υποχωρεί κατά 32,8%, μετά την υποβάθμιση των προοπτικών της για τα μεγέθη του δευτέρου τριμήνου. Επίσης χαμήλωσε και τις προσδοκίες για την πορεία των εσόδων το 2014.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.